Gość Franek K Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 (edytowane) Zapytały raz chomika Dwie ciekawskie myszki, - Dlaczego tak pan bez przerwy Wydyma policzki? - Ależ moje drogie panie, Ja ich nie wydymam, Bo to wcale nie powietrze, Lecz pokarm tam trzymam. My chomiki bowiem taki Dziwny mamy zwyczaj, Że lubimy ziarnem sobie Policzki wypychać. - Ale po co pan tak robi? - Dociekały myszki. - Przecież zawsze można sięgnąć Po jedzenie z miski. - To w naturze mojej leży, By robić zapasy, Na wypadek, gdyby nagle Przyszły trudne czasy. Gdy zgłodnieję zawsze mogę, Sięgnąć pod policzek, Wziąć na ząbek, czyli schrupać Pyszny smakołyczek. Mam w tym wielu naśladowców, W świecie z tego słynę, To dziwactwo rozsławiło Szeroko me imię. Gdy ktoś rzeczy niepotrzebnie Wciąż magazynuje, To o takim kimś się mówi, Że je chomikuje. Rys Dot. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 19 Sierpnia 2021 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
Marek.zak1 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Super wierszyk, z morałem. Uwagi jak poprzedniczki:). Pozdrawiam
corival Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 @Franek K Bardzo lekko, troszkę zabawnie sprzedana wiedza. Bardzo mi się podoba taki styl. Pozdrawiam :)
iwonaroma Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Super :) Franku, czy Ty jesteś autorem cudnych wierszy o kotach, które zostały wydane drukiem?
dach Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 @Franek K tak, jak dałeś tag. Doskonały materiał dla dzieci. Zdecydowanie można właśnie tak edukować nasze dzieci. Pozdr.
Gość Franek K Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 (edytowane) @Pi_; @Marek.zak1 Skoro twierdzicie, że tak będzie lepiej, to zmieniam :) To drugie to nie dialog, tylko pauza, więc wydaje mi się, że powinno zostać. Dziękuje bardzo i pozdrawiam. @corival Dzięki Cor. Tak sobie lubię wejść w taki dziecięco-dorosły świat :) Odpozdrawiam. @iwonaroma Dzięki Iwono. Niestety to nie ja, choć bardzo lubię kociaki i też kilka wierszyków im poświęciłem. Pozdrawiam. @dach Takie też przyświecają mi intencje. Dzięki wielkie. Pyzdra. Edytowane 19 Sierpnia 2021 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
Sylwester_Lasota Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Prawda :) Pozdrawiam
Gość Franek K Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 @dot. Coś tam przychomikowałem, ale wymaga jeszcze szlifów. Będzie ilustracja? Dzięki Dot i pozdrawiam. @Sylwester_Lasota Dzięki Sylwestrze. Pozdrawiam :)
Pan Ropuch Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 @Franek K Twoje zwierzyńcowe wiersze też się chomikuje, główka przy nich bynajmniej nie próżnuje. Pozdrawiam Pan Ropuch
Gość Franek K Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 @Pan Ropuch To miło Panie Ropuchu, bardzo miło. Dziękuję i pozdrawiam :) @dot. To będzie dla mnie zaszczyk ;)
iwonaroma Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 @Franek K :) zbieżność inicjałów i podobny styl pisania stąd omyłka. Ale mam nadzieję, że Twoje też wydadzą, bo naprawdę warte tego.
Gość Franek K Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 @dot. Heniutek prima sort. Wielkie dzięki :) @iwonaroma Ech... Obaczymy... Sprawdziłem i faktycznie jest taka książeczka "Mruczę, więc jestem" F. Klimka. Zbieżność inicjałów przypadkowa.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 (edytowane) coraz częściej naśladuje zaganiany człowiek tłuszczyk w miejscach chomikuje o których opowiem kiedy patrzę i się dziwię gdy w kolejce stają zamawiają już nie jedzą ale pożerają pochłaniają hamburgery hot dogi i pizze brzuszki rosną oraz biodra paniom czasem cycek potem siądą walną piwko jedno drugie trzecie i stwierdzają: "kara boska żyć na takim świecie" pozdrawiam Edytowane 22 Sierpnia 2021 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 1
Gość Franek K Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2021 @Jacek_Suchowicz Dzięki panie Chomiku ;) Pozdrawiam. F.K.
Rekomendowane odpowiedzi