Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Sylwester_Lasota Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2021 (edytowane) żniwa na polach owoce pachną pełnią w ciężarnych ogrodach na drugą kosę łąki czekają warzywa puchną na grządkach słońce dogrzewa jak nigdy dotąd chociaż bywały już lata to jeszcze nigdy taką spiekotą nie smakowała zapłata nad rzeką krzyki tłum wczasowiczów cieszy się życia pogodą upał wygonił ich z dusznych murów szukają chłodu nad wodą w miasteczku pełne są kawiarenki gościom przygrywa muzyka wieczorem dancing znów głośne krzyki niejeden się w tańcu potyka piszą o lecie wiersze poeci lubieżne i rozebrane we wrześniu pójdą do szkoły dzieci trzeba już kupić wyprawkę co niesie przyszłość tego nikt nie wie na razie jeszcze jest sierpień tysiąc dziewięćset trzydzieści dziewięć preludium grozy i cierpień Edytowane 11 Sierpnia 2021 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 12
Czarek Płatak Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Kapitalna ostatnia strofa. Myślałem, że ot, kolejny wiersz o aktualnym miesiącu, a tu siurpryza. Pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak miało być, a właściwie... tak było. Cieszę się bardzo z Twojej wizyty i zostawionego śladu Czarku. Serdecznie dziękuję. Również pozdrawiam :)
GrumpyElf Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Świetny pomysł na wiersz, zostawiłeś mnie w pełnej zadumie.
Sylwester_Lasota Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. To teraz jesteś Telimeną w Świątyni Dumania :))) Sorry, głupawka mnie chwyta czasami mnie. A serio.... to chyba dobrze. Zaduma też jest nam potrzebna. Serdeczności :) 1
Marek.zak1 Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Fajny wiersz, a puenta powala. Pozdrawiam sierpniowo zatem.
Justyna Adamczewska Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Cześć Sylwestrze, dobry wiersz. Pozdrawiam J.
Sylwester_Lasota Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Marku. Również pozdrawiam. Cześć Justyno. Dziękuję. Odpozdrawiam z całą serdecznością :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Witam - wiersz dał się polubić - Pozdr.wieczorowo.
Sylwester_Lasota Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Wzajemnie Waldku :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Również pozdrawiam,
GrumpyElf Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2021 @Sylwester_Lasota Uwielbiam głupawki! Telimena to na pewno nie moja siostra duchowa, ale w głupawce mogło mi się gorzej trafić xD 1
ama dablam Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2021 @Sylwester_Lasota w ciszy zbroi się wróg, a my uzbrojeni w nadzieję na kolejne jutro...trwamy w sloncu, myślami będąc na księżycu.
Sylwester_Lasota Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dokładnie tak albo bardzo, bardzo blisko. Dziękuję. Pozdrawiam.
Antoine W Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2021 @Sylwester_Lasota coś pod skórą czułem - ale efekt był i tak duży :) super.
Sylwester_Lasota Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki. Pozdrawiam :)
corival Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2021 @Sylwester_Lasota Kiedy czytałam wiersz wszystko ładnie układało mi się w głowie. Zgrabna wizja późnego, sierpniowego lata. Tak było do ostatniej strofy. Tu doznałam olśnienia i pomyślałam sobie, jakie w zasadzie te okresy roku, mimo czasowej odległości są do siebie (w ogólnych zarysach, np. przyrodniczych, rolniczych...) podobne. Wiersz mi się spodobał, zwlaszcza zaskakująca puenta. Pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się z podobania, pomimo tego, że ciągle widzę w nim niedoskonałości, z którymi jeszcze się zmagam. Tak, podobieństwa czasów bywają zaskakujące. Dzięki za życzliwe przyjęcie i pozdrawiam serdecznie :) 1
Rekomendowane odpowiedzi