Rafał Hille Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2021 taksówkarz powiedział że lepsze jest CD od VHS znał się na narzędziach tortur i tych do dziur w ziemi niemieckie radio podświetlało mu wąsy w ciemności gdy nie wydał reszty przez chore zęby syknął że to na dym ulica smakowała proszkiem do prania i sobotnią ciasnotą w telewizorze przy pomocy windy wspiąłem się na szynach w mazi smarów przez betonowe warstwy pięter wędzonej kiełbasy bez chloru i marzeń lokatorów o wakacjach na Teneryfie z darmową wódką w wyszynk barze z dziesiątego piętra widać kilka pól za miastem i sprzedawców nie do końca słodkich gruszek przywieźli dziś kilka śmierci starą furgonetką i opowieść o płodzie znalezionym pod krzakiem czarnej porzeczki siadamy znów razem na tej samej narzucie skrzypi drewno rozchwianych nóg łóżka zróbmy to samo równanie bez kolorów w najprostszym działaniu arytmetycznym na chwilę przeźroczyści w grubym betonie jak kiedyś w sobotę 4
Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2021 @Rafał Hille Niespecjalnie jest mi po drodze z tego typu wierszami, ale z przyjemnością zostawię serce za klimat oraz za to, co najbardziej cenię w poezji - oddziaływanie na zmysły. Wiersz ma kolory, zapachy i temperaturę - skoro to czuję, to znaczy, że to dobry wiersz ;>
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Witam - mi też zapachniał ten wiersz - Pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi