Ten utwór został doceniony przez użytkowników. GrumpyElf Opublikowano 30 Lipca 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2021 (edytowane) Pośród ciemnej głuszy Łzy twardnieją same I nie sposób ich skruszyć Zasychają w kamień Swym okrutnym wdziękiem Patrzy na nas czas Stos ułożył z kamieni Nasz jedyny ślad Edytowane 30 Lipca 2021 przez GrumpyElf (wyświetl historię edycji) 21
corival Opublikowano 30 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2021 @GrumpyElf Zawarłaś w swoim wierszu bardzo głęboką myśl. Tak mało w nim słów, a tyle treści... Z bólu, żalu strachu... łzy są ciężkie. Emocje są twarde i faktycznie przypominają kamienie. Czyli ciało stałe, które pozostaje... Radość jest ulotna, leciutka i pomyka w przestworzach. To tak w skrócie. Podoba mi się w jaki sposób ubrałaś tą myśl w słowa. Pozdrawiam :) 1
Marek.zak1 Opublikowano 30 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2021 Fajny tekst z metaforami i uniwersum w tle. Wydaje mi się, że "nie sposób ich skruszyć". Pozdrawiam 1
Somalija Opublikowano 30 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2021 @GrumpyElf nic nie boli, tak jak życie. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . 1
violetta Opublikowano 30 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2021 jak się wyrzuci takie myśli, to życie rozkwita. jak ktoś poda rękę, to nic strasznego. to przechodziłam na basenie. 1
Gość Opublikowano 30 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2021 @GrumpyElf Ojejku, rymowany - co za miła niespodzianka! :D A jaki melancholijny! Uderzyłaś mnie w czułe struny i w sam środek mojego gustu! Jest cudowny. Zgadzam się z Markiem - według mnie również powinno być "ich".
iwonaroma Opublikowano 30 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2021 Przy bardzo dużym cierpieniu istnieje niebezpieczeństwo stwardnienia nie tylko łez ale i serca. Na szczęście kropla drąży skałę, trzeba tylko znów zapłakać :) Bardzo fajny wiersz 1
GrumpyElf Opublikowano 30 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2021 @corival Ładnie odczytałaś mój zamysł - dziękuję Ci. @Marek.zak1 Dzięki za wskazanie błędu, coś mi nie siedziało, ale nie byłam pewna. Pozdrawiam, Marku. @Gosława Boję się rymów, ale te przyszły same. Ściskam. @Somalija I nic nie cieszy jak życie. Taki "żywy" paradoks ;) @valeria Cieszę się, że miałaś pozytywne doświadczenia na basenie, cokolwiek to znaczy. Pozdrawiam. @error_erros Wiesz jak podchodzę do rymów w moim wykonaniu, tym bardziej mam zaciesz, że Ci się spodobało. Błąd już poprawiony. @iwonaroma Świetnie nawiązujesz do łzy jako drążącej kropli w swoim komentarzu - dokładnie tak. Ściskam i dzięki. 2
Leszczym Opublikowano 31 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2021 @GrumpyElf z dużym podobaniem. Chyba wróciłaś z urlopu (jak przypuszczam) i od razu w wielkim stylu :) Serio mówiąc fajna i udana miniaturka, fakt trochę smutna, ale ładna.
GrumpyElf Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2021 @Leszczym Hej :) Fajnie, że Ci się podoba. Dałeś mi do myślenia czy smutne potrafi być często ładne. Na urlop będę musiała jeszcze trochę poczekać, bo do grudnia. Pozdrawiam Cię. 1
Leszczym Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2021 @GrumpyElf ja raczej nie mam wątpliwości, że smutne może być przepiękne. Jeśli chodzi o nasze podwórko wystarczy spojrzeć na książkę "Oskar i pani Róża" Erica Emmanuela Szmitta. 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2021 @GrumpyElf Cześć, widzę w wierszu Norwida, IV. A ludzie mówią, i mówią uczenie,. Że to nie łzy są, ale że kamienie,. Wszystko idzie jak z kamienia...?, ciekawie.
GrumpyElf Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2021 @Justyna Adamczewska Dziękuję Ci za ten cytat z Norwida, nie znałam go. Niesamowite :) Niezwykłe jak na przestrzeni wieków wpadamy na te same skojarzenia, jak prowadzi nas wyobraźnia. Pozdrawiam.
GrumpyElf Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2021 @Leszczym Tak, z tą książką to dobry przykład. Z jakiegoś jednak powodu smutne nie jest pożądane, a do piękna jednak nas ciągnie. 1
GrumpyElf Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2021 @Michał_78 Mądry komentarz. Pamiętaj jednak, że łzy są również ze szczęścia i ja je dziś choćby miałam :) Po ponad 4 miesiącach od skomplikowanego złamania dłoni usłyszałam, że jest naprawdę dobrze i będę mieć w pełni funkcjonalną dłoń. Oj, poleciały. Pozdrawiam Cię :) Michaś ;) 1
corival Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2021 @GrumpyElf Nie dziwię się Twojej radości, po czterech miesiącach bólu i zmartwień. Cztery miesiące... i jeszcze nie koniec... to musiało być naprawdę skomplikowane złamanie. Ważne, że rokowania są doskonałe. Cieszę się razem z Tobą. Pozdrawiam :) 1
GrumpyElf Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2021 @corival Bardzo mi miło - ściskam, Cori. Jak już łamać, to z fantazją :P A tak serio to miałam szczęście do dobrego chirurga ręki i z dzisiejszej perspektywy mogę się nareszcie cieszyć. <3 1
Antoine W Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2021 @GrumpyElf coś prześladują mnie te słone krople... i proszę, u Ciebie perełka z łez - piękny jest ten wiersz ;-) 1
GrumpyElf Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2021 @Antoine W Dzięki, Antoine :) "Prześladowany przez łzy" - byłbyś zacnym Apaczem ;) Pozdrawiam Cię!
Nata_Kruk Opublikowano 4 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2021 ... zabieram to sobie. Pozdrawiam. 1
Rekomendowane odpowiedzi