Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

... korzenie

Rekomendowane odpowiedzi

po@[email protected] nie nam takich mocy

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

, ale dlaczego właściwie wybrałeś dla mnie męskie bóstwa ? 

Nie, spoko wiem dlaczego, zwłaszcza te gromy są wymowne, z drugiej strony bóstwa żeńskie są zdradliwe. 

Ale na serio, chciałam Cię zapytać o neopoganizm ?

Edytowane przez Somalija (wyświetl historię edycji)

@Somalija Dlaczego  właśnie oni... sprawa prosta - wspomniałaś o ogniu i wodzie. A co do neopogaństwa to jest go tyle na świecie, że niedługo chrześcijaństwo straci swoje przodownictwo religijne na świecie... żartuje oczywiście. Ale powstają nowe grupy - smuci mnie tylko jedno, że bardziej idą w kierunku grup satanistycznych, mistycznych a mniej religijnych.
Zbyt dużo czasu upłynęło od ich likwidacji, aby teraz cokolwiek sensownego powstało. Jestem zwolennikiem kierunku o znamionach Indywidualizmu, odrzucając rodzimy Kościół Polski, Mistycyzm czy ruch Holistyczny.

Miłej soboty Ago.

@[email protected] @[email protected] Myślisz, że kościół w znanej formie ma jeszcze jakąś szansę . Umiera na własne życzenie. Z drugiej strony przerażają  mnie te nowe ruchy religijne, mój jeden znajomy oddał mieszkanie buddystom, tak mu zorali umysł. Drugi maluje twarz i chodzi po lesie z jakąś grupą podobnych sobie. 

@Somalija Kościół Ago to tylko budynek, myślisz chyba o chrześcijaństwie mam nadzieję, po reformacji to konglomerat różnych wiar, których summa summarum jest 33%, a więc najwięcej w strukturze religijnej. Chrześcijaństwo będzie traciło na znaczeniu kosztem islamu, który się rozrasta w zastraszającym tempie.

Dobranoc Ago.