Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2021 wieś to nie tylko gnój ona umie pachnąć maciejką i cud majerankiem wieś to nie tylko kurze i krowie łajno to kraina ozdobiona łąką i sianem wieś to nie tylko pola oranie to mleko jajko boćka klekotanie wieś nie wstydzi ma świętą kapliczkę której zmęczenie się kłania wieś to nie tylko nuda to miłości wołanie tu echo i mgła burka szczekanie wieś nie przegrywa nią rządzi radość zwłaszcza zimą gdy białe pada wieś to ojczyzna niejednej poezji tu słowo woła ty jesteś nasza 6
iwonaroma Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2021 Mam jak najlepsze wspomnienia ze wsi :) Jest tak jak piszesz. Natura przewyższa tzw.cywilizację. Zdrówka
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 19 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - cieszy mnie że sie doczekałaś - Pozdr. usmiechem. Witam - zgadzam się z twym komentarzem - wieś i życie na niej to piękna bajka...otoczona naturą. Pozdr. serdecznie. @lena2_ - @Natuskaa - dziękuje serdecznie -
Gość Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2021 @Waldemar_Talar_Talar Znając Twój styl pisania, byłem ogromnie ciekaw, jak on został zastosowany w utworze o tak naturalistycznym tytule. I w sumie dostałem to, czego się spodziewałem - ciepły i, mimo tego naturalizmu, sielankowy wiersz. Ładny :D
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 19 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - cieszy mnie że się spodobał dziekuje za to uśmiechem. Pozdr. @huzarc dziękuje i pozdrawiam zadowoleniem.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 19 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - no niby tak - ale nie wszyscy ja mieszkam od 35 lat na wsi jest cudownie - za nic nie wrócę do miasta - dzięki że zajrzałaś - Pozdr. zapachem wsi.
Leszczym Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2021 @Waldemar_Talar_Talar w pełni podzielam Twoje wrażenia, choć wieś znam z tylko do doskoku;))
corival Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2021 @Waldemar_Talar_Talar Doskonale ujęte wiejskie dobra i klimaty. Przemyślany wiersz, będący w zasadzie pochwalą życia na wsi. Słuszną zresztą. Pozdrawiam :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 21 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - cieszy mnie że przypadł - dziekuje za to i pozdrawiam. Witam - wieś to fajna sprawa - polecam i pozdrawiam.
Leszczym Opublikowano 21 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2021 @Waldemar_Talar_Talar A dziękuję:) Na razie nie mam jak na dłuższy czas skorzystać z dobrodziejstw wsi :))
Rekomendowane odpowiedzi