Arsis Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 Wychodzę na schodową klatkę… Zapalam światło… Pusto… Pozamykane na głucho drzwi — do opuszczonych mieszkań — umarłych dawno sąsiadów… Wynoszę krzesło… Siadam, czując za sobą gładkość lamperii… Nasłuchuję… Za oknami cisza… … szepcząca noc… Wokół mojej głowy kołuje puszysta ćma… — uderza skrzydłami o płonącą żarówkę… Cofa się… Naciera — znowu… … w straszliwej pustce — lśnią drobinki kurzu, mżące szarością — piksele samotności… Osiadają na parapetach… … zaciśniętych powiekach wilgotnych oczu… … Gasną automatycznie sufitowe lampy… Nie chce mi się ich włączać… … półmrok wstrząsa ciałem — jak w febrze… … na ścianie — w żółtawej plamie ulicznej latarni — kołyszą się gałęzie drzewa… Lodowaty dreszcz podchodzi do gardła… — tracę przez to spójność umysłu… Rozpadam się — na miliony… … nie poskłada nikt… (Włodzimierz Zastawniak, 2021-07-07) 6
Marcin Marcińczyk Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 ... te kreseczki i kropeczki czynią tekst mocno nieczytelnym. Ale przebrnąłem; ogólnie jest lepiej niż gorzej... ;)
Somalija Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 @Arsis zamówiłam kapelusz w sklepie internetowym i miałam zamiar Cię odwiedzić, żebyś zobaczył jak wyglądam, ale boję się tej klatki schodowej Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Arsis Opublikowano 7 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 @Somalija na pewno ci w nim do twarzy... nie bój się, poodprowadzam cię po pustych, opuszczonych miejscach... zapoznam cię ze znajomymi duchami...
Somalija Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 @Arsis hahaha Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , chcesz żebym się przestraszyła.
Arsis Opublikowano 7 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 @Somalija i ze znajomą ćmą - teresą...
Somalija Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 @Arsis na Tereskę może się skuszę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Arsis Opublikowano 7 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 @Somalija ale teresa jest małomówna i płochliwa...
Antoine W Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 @Arsis coś mi mówią te "piksele samotności" albo... nie pasują. tam. we wnętrzu tego wiersza.
Somalija Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2021 @Arsis to tak, jak ja Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , nie będę jej dodatkowo stresować. W takim razie dostaniesz tylko zdjęcie kapelusza, wczoraj zamówiłam jutro powinien przyjechać kurier.
Rekomendowane odpowiedzi