Arsis Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2021 Pamiętasz, Jewgienijo, jak jechałem do ciebie pustym pociągiem, ściskając w dłoni zniszczony egzemplarz „Moskwa – Pietuszki”, Wieniedikta Jerofiejewa? Pamiętasz? … pociąg wjechał na stację z piskiem hamulców… Oczy lokomotywy przeszywały żółtawym snopem światła — ścianę rzęsistego deszczu… … w wagonie — natarła na mnie — nawała — milczenia… … gorączkowy, piskliwy szum… Czerwone obicia pustych siedzeń… Mżące szarością — piksele samotności … W oknach — na tle nocy — odbicia — zniszczonej twarzy… … czas się zapętlił w mocnych uderzeniach gongu, albo w stukocie kół na złączach szyn… Rytmiczne kołysanie… … szelest wiatru za szybą… Znowu jadę — dokądś… Do ciebie… … d o n i k ą d… (Włodzimierz Zastawniak, 2021-07-03) 5
Arsis Opublikowano 3 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2021 @Gosława daj spokój, renata, daleko mi do davida herberta Lawrence`a, nawet baaardzo daleko...
Arsis Opublikowano 3 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2021 @Gosława nie odchodź, zostań... powiedziałem coś nie tak? jeśli tak, to przepraszam... widać nie zrozumieliśmy się...
Arsis Opublikowano 3 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2021 @Gosława zapomniałaś, że masz do czynienia z aspergerowcem...
Somalija Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2021 @Arsis no, tak. Aspergerowcem??? Dlaczego Renia wie a ja nie???
Somalija Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2021 @Arsis przebudziłam się Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Arsis Opublikowano 3 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2021 @Somalija czemu nie śpisz? mnie gonisz do łózka, a ty, co?
Somalija Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2021 (edytowane) @Arsis ja spałam, ale coś mnie zbudziło Gonię, żebyś korzystał ze światła słonecznego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Arsis ale widzę że na nic się to zdaje, buszujesz po orgu nocą, aż strach Edytowane 3 Lipca 2021 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
Arsis Opublikowano 3 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2021 @Somalija fakt, nie ma to jak korzystanie ze światła słonecznego - w środku nocy, brawo... @Somalija ale zaraz, chwileczkę... co cie zbudziło, hę? myszy, duchy...
Somalija Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2021 @Arsis złe sny, ale już idę dalej, bo o 6 pobudka i cały dzień przedemną. Ty też się połóż, a jutro pospaceruj trochę na słońcu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Arsis Opublikowano 3 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2021 @Somalija ja czekam na mojego ducha, przychodzi zawsze o drugiej w nocy... słyszałaś zapewne o evp? opowiada mi zawsze ze smutnym wzrokiem o tajemnicy wszechrzeczy, o przebywaniu na granicy neonu... i nie musi wcale podnosić oczu, aby wszystko zrozumieć... bowiem sam jest jednym wielkim poznaniem... czy idę z nim, czy naprzeciw niemu, nie wiem, ale wiem, że rozpływa się,,, znika... @Somalija to czmychaj do łózka, ja sobie jeszcze posiedzę... pomyślę... podumam...
Antoine W Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 @Arsis parowóz i dłuuuuugi pusty osobowy i cyganka z tobołami - dzieciak śpi wtulony, a ona mu nuci cicho... (chyba był to osobowy do Piszu — nie donikąd) poruszający wiersz...
Somalija Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 @Gosława gdzie tam, kosza od@Arsis dostałam w tamtym roku w czerwcu, już się otrzepałam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . .myślę jednak o czymś innym, wstawiłam ręczniki na gotowanie, wysłuchałam mszę w radiu i przygotowując obiad myśłam o Władku, że nagle wyszedł ze skorupy i rozmawia z dwoma kobietami i wybrał do tego urodzone po czerwcowej pełni ,,matki -opiekunki"...
Somalija Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 @Gosława jak, nie. Tyle osób do niego pisało i tylko Tobie odpowiedział Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , wychowawczyni w przedszkolu się nie odmawia . Tak, czerwcowa .
Arsis Opublikowano 4 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 @Somalija dzień dobry... witam czerwcową matkę-opiekunkę...
Somalija Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 (edytowane) @Arsis @Arsis hahaha Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , łobuz. To luźna myśl . Masz tu do tańca . Edytowane 4 Lipca 2021 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi