Ten utwór został doceniony przez użytkowników. huzarc Opublikowano 21 Czerwca 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2021 (edytowane) szklany księżyc jak boski paznokiec zadrapał przezroczyste turkusy czerwcowych ciemności nieba odontolicie lśniąc kształtem złudności w który jej lotny obraz smutek wspomnień złapał noc już błyska gwiazdami mrok czernią zachlapał stygnące na sklepieniu wrzodem bezsenności gęste myśli jak żyły wolą bezwładności tłoczące z duszy wszelki świtający zapał jej pierś rozpięta żaglem płowego warkocza wynurza się ze smugi dnia i na dłoń wpływa u medalionu serca dotykiem urocza sięga całością ciała we mnie gdzie wciąż żywa tli się żądza lecz słońce jej ust ból przeocza w spojrzeniu mym ulanym z martwego tworzywa Edytowane 21 Czerwca 2021 przez huzarc (wyświetl historię edycji) 9
Marek.zak1 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2021 Bardzo ładnie, w kierunku nierzeczywistości. Pozdrawiam.
corival Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2021 @huzarc Wspaniały klimat... romantyczno-wszechświatowy. Bardzo mi się podoba. Ładny sonet Ci wyszedł, tylko chyba musisz poprawić w trzecim wersie pierwszej zwrotki. Pozdrawiam :)
[email protected] Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 @huzarc Jakbym Mickiewicza czytał z romantyzmem się witał, metaforycznie zabrzmiało, i na szóstkę... całość. Pozdrawiam Huzi.
Gość Franek K Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 Fajny sonet. Lubię wszelakie dziwne słowa i neologizmy, ale wydaje mi się, że "odontolicie" nie jest tu specjalnie na miejscu. Pozdrawiam. F.K.
huzarc Opublikowano 24 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 @[email protected] Dziękuję w szczególny sposób za wyrazy uznania. Pozdrawiam serdecznie :) @Franek K oh nie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. odontolit, turkusowa skamielina i to we frazie nieba łączącego się z ciemnością to jeden z kluczowych wyrazów w tym "dziele", a tu taki klops wyszedł. Pozdrawiam:)
[email protected] Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 @huzarc Ujął bym Huzi "w odontolicie nieba", ale mnie wystarczy to co jest. Pozdrawiam.
Gość Franek K Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 @huzarc No ok. Pamiętałem odontolit z czasów studiów jako szarą skamieniałość, a teraz patrzę, że może być i turkusowy. Cofam zatem powyższe :)
Nefretete Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2021 @huzarc Pięknie!! Przemyślana treśc, i to: "nieba odontolicie lśniąc kształtem złudności " To obok twojej treści, bardzo! Pozdrowienia przesyłąm 1
Rekomendowane odpowiedzi