iwonaroma Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2021 (edytowane) kiedyś trzeba będzie się rozstać podziwiam zachód słońca a ty ciężko pracujesz krew obieg pulsowanie napinanie bez ustanku rozkoszuję się zapachem róży a ty cierpisz bolisz wśród chwil uniesienia tak rzadkich słucham szumu fal morskich a ty krew obieg pulsowanie napinanie bez ustanku muskam skórę dziecka a ty cierpisz bolisz wśród chwil uniesienia tak rzadkich bez ciebie to wszystko czego tu doświadczam byłoby niedostępne schylam się w podzięce czy już? rozchodzę się po kościach bo jestem tu króciutko zawitałam w gości Edytowane 20 Czerwca 2021 przez iwonaroma (wyświetl historię edycji) 6
iwonaroma Opublikowano 21 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) @Michał_78 dzięki za podobanie :) choć prawdę mówiąc nie miałam na myśli drugiego człowieka pisząc ten wiersz... Ale jak widać, różnie można odczytać :) Również pozdrawiam @Ilona Rutkowska :)@Sylwester_Lasota :) Podziękowania 1
Marek.zak1 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2021 Widzę pewna niespójność, co wyszło z dyskusji z poprzednikiem. Otóż pierwsza część dotyczy msz jego, czyli mężczyzny, natomiast w miarę czytania przechodzi w kierunku świata, siły wyższej, ale też są dalej wstawki sugerujące jednak jego, czyli partnera. Tak to sie przeplata niejasno i dobrze:). Pozdrawiam
iwonaroma Opublikowano 21 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) hmmm.... jak różnie (i fajnie!) można czytać... :) na razie nie będę zjaśniać, może ktoś wpadnie na trop... Swoją drogą ja też mam różne skojarzenia przy czytaniu wierszy gdy potem okazuje się, że piszący nie o tym... To chyba Ty gdzieś pisałeś, że 50% odczytu to są nasze osobiste doświadczenia? Takie swoiste nakładki :) Dzięki i również pozdrawiam :) Jeszcze inaczej! :) Nie, to nie modlitwa, raczej podziękowanie. Choć jest chyba kategoria modlitwy - dziękczynna? Dzięki, również zdrówka 1
8fun Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poznałem murarza, który budował dom. Po zakończeniu wstawił fotki na FB. Znajomi pisali posty: Gratuluje piękny bunkier.- Jaki bunkier? Ja tu widzę grobowiec.Inny widzi kościół, jeszcze ktoś pomnik itd. Rozejście się zamiarów i rezultatów... Czy tu mamy tego przykład — najlepiej będzie wiedziała autorka. Pozdrawiam ;)
iwonaroma Opublikowano 21 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) czyli taki galimatias stworzyłam? :) No nie było to moim zamiarem, wydawalo mi się że ten krwiobieg i ta harówka prawie non stop będzie wystarczającym tropem, no ale wyszło jak wyszło ;) Ja tu się zwracam z podziękowaniem do mojego ciałka fizycznego, z którym trzeba będzie się kiedyś rozstać... Dzięki za wpis @huzarc @Leszczym @MxMxM dzięki za głosy :)
iwonaroma Opublikowano 21 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2021 @Radosław :) podziękowania
8fun Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niekoniecznie. Możliwe, że czytelnicy nie są poetycko przygotowany na tak dobrą poezję ;) 1
Ilona Rutkowska Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2021 @iwonaroma Ono kiedyś ustanie, wtedy my odchodzimy (niewdzięcznicy;)) to tak pomyślałam... takie rozstanie. Stąd podziękowanie... się należy:) Nie do końca tylko z tytułem się... spotkałam, ale jeszcze przemyślę ;) @iwonaroma Zapomniałabym... "rozchodzę się po kościach" - to zapamiętam:)
8fun Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2021 Ps. Rozmawialiśmy już kiedyś o "miłości duszy do ciała". Mieliśmy — sądząc po wierszu, mamy do tej pory, w tej kwestii odmienne zdania, może dlatego tekst jest dla mnie zrozumiały. Pozdrawiam :)
iwonaroma Opublikowano 22 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :D wyczuwam grubą ironię ale w przypadku Twojej osoby to już się przyzwyczaiłam :) :) oczywiście, podziękowanie ciału się należy :) Co do 'z wysokości' to jednak świadomość ponad ciałem. Dzięki za głos i koment :) Odmienność zdań jest piękna :) (o ile nie prowadzi do rękoczynów ;)) Również zdrówka 1
8fun Opublikowano 22 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Taka opcja też jest możliwa ;) Czy piękna? Względne, ale na pewno zostaje dużej w głowie od rozmów, w których jesteśmy zgodni. Miłego dnia :)
iwonaroma Opublikowano 22 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) Również miłego
Rekomendowane odpowiedzi