Ten utwór został doceniony przez użytkowników. corival Opublikowano 17 Czerwca 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2021 Urodą nie porywa oczu, zwisające dłonie z posiniałych kości, szara kosmatość kłuje spojrzenie, dookoła grzebieniasty róż. Smutny sąsiad na barwnej, letniej łące. Lwie drzemie w nim serce, gotowe do walki o roztrzepotane ludzkie, lwimi chwostami liści omiata, koi nerwy i ociera łzy spokojnym uśmiechem słońca. 8
Jo Shakti Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2021 Bardzo mi się podoba. Porównanie leczniczych własciwości rośliny z kojącym uśmiechem słońca zdecydowanie do mnie przemawia. :) pozdrawiam słonecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2021 @corival Fajne zioło. Pozdrawiam
Czarek Płatak Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zastanawia mnie opisywany gatunek. Opisywany świetnie. Pozdrawiam serdecznie
corival Opublikowano 17 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2021 @Jo Shakti Przynajmniej jedna cecha piękna w tej, jak dla mnie, smętnej z wyglądu roślinie. Dziękuję Jo, pozdrawiam :) @Andrzej_Wojnowski Słusznie prawisz Andrzeju. Pozdrawiam :) @Czarek Płatak Jest to serdecznik pospolity. Dziękuję za docenienie opisu. Pozdrawiam :) @Michał_78 Doskonale zidentyfikowałeś Michale roślinę, czemu się nie dziwię. Jak dla mnie serdecznik pośród innych roślin wygląda jak zmokła kura, ale wiesz, wolno Ci przecież uważać inaczej :) Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam :) @Pi_ Dziękuję za zachętę, a wiersz zacny :) Pozdrawiam :)
corival Opublikowano 18 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2021 @iwonaroma Dziękuję i pozdrawiam :)
corival Opublikowano 18 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2021 @Gosława Dziękuję za docenienie wysiłków Gosławo i pozdrawiam :)
corival Opublikowano 21 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2021 @huzarc@opal@error_erros@Sennek@emwooDziękuję Wam za wizytę i pozostawiony ślad. Pozdrawiam :) 1
Rekomendowane odpowiedzi