Andrzej_Wojnowski Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2021 tysiące jezior tysiąc tajemnic tam się nie męczysz spokojne życie powoli płynie w mazurskim rymie lasy i woda czysta poezja cóż chciałby więcej człowiek z betonu, co ciągle goni widmo mamony tam naładuje akumulator gdy przyjdzie lato „Ale czy warto, chyba nie warto” „Na pewno warto” nawet raz w roku jak tam wyskoczy się zauroczy będzie mu łatwiej w końcu zrozumie prawa natury to nie jest trudne i może zwolni 6
corival Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2021 @Andrzej_Wojnowski Wyraziłeś w puencie, ciut chyba wymagającej jeszcze uwagi, bo jakoś tak brzmi urwanie, wielką nadzieję. Niestety, wielu, którzy tam jeżdżą regularnie, nie zwalnia. Nie mam pojęcia jak to robią, że jakimś cudem natura nie wpływa na nich, przynajmniej nie w znaczącym stopniu, uspokajająco. Ja się tam wychowałam. Co prawda teraz jestem gdzie indziej, ale we mnie tamte regiony zwyczajnie siedzą. Pęd jest u mnie zdecydowanie wolniejszy niż u innych ;) Interesujący w treści wiersz. Pozdrawiam :)
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 8 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2021 @corival Ja na Warmii. Daleko nie miałem. Pozdrawiam @Dag Byliśmy sąsiadami. Pozdrawiam
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2021 Witaj - lubie takie klimaty bo pachną wolnością są miłe - Pozdr.
Marek.zak1 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2021 Mój tata urodził się w Chojnicach i przez lata jeździłem w tamte okolice, które uwielbiam. Moja babcia była Kaszubką, więc 25% mam tej krwi:). Pozdrawiam.
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 8 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2021 @Marek.zak1 Dzięki Marku. Jam kresowy- 100%. Ale pra, pra z Wielkopolski. Żona Kaszubka. Pozdr. @Waldemar_Talar_Talar Dzięki. Mówisz, że pachnie wolnością. Pozdrawiam
[email protected] Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2021 @Andrzej_Wojnowski Wyobraź Sobie że jeszcze moja mnoga tam nie postąpiła, a tak tam chciałem w życiu być. no cóż nie można być wszędzie. Kraina marzeń, cudów, swobody, wolności, odpoczynku tego prawdziwego bez zgiełku, warkotu samochodów... no tak ale takie miejsce trzeba sobie znaleźć. Pozdrawiam pięknie.
Marek.zak1 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Brat mojej babki Franciszek Szwoch to narodowy malarz Kaszubów, malował rybaków, wioski tamtejsze i podobne. Mam jeden jego obraz w domu. Rybacy wychodzą w nocy na połów. Pozdrawiam
beta_b Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2021 Pół dzieciństwa spędziłam na obozach żeglarskich, na Mazurach. Fajny wiersz, ładnie płynie, na piosenkę. Uściski, Andrzeju. bb
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 10 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2021 @beta_b Mazury są piękne - inne. Dziękuję Bet. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi