dziś demokracja pełna demonów
jest jak ten papier tuż po użyciu
on w kiblu spłynie lecz brak spokoju
bo demokracje obsrało życie
w myśl demokracji wszelkie zboczenia
nietolerancja trwałych wartości
nie dajmy zniszczyć swego istnienia
walczmy o siebie w imię miłości
pozdrawiam
@T.O Przyznam że to miało wybrzmieć jak prowokacja.....''nie każdy Poeta to Wieszcz'' przecież..dzięki za zatrzymanie się.
@Waldemar_Talar_Talar ...niedługo odlecą bociany Waldemarze.....szkoda nie zauważyć w tym świata pędzie.Tak jak lody ''zamarzną' miast ''spływać po palcach...........pozdrowienia serdeczne z Wrocławia.
Cieszy mnie, że ciebie zainteresowałem. Ale dlaczego uważasz, że wizja Polski przedstawiona w tym opowiadaniu to reżimowo-fanatyczne państwo? Przymiotnik "reżimowe" sugeruje, że takie państwo jest wrogiem wolności, a ja tu widzę coś raczej przeciwnego. W każdym razie jestem ciekaw twojej opinii. A poza tym to zachęcam do czytania następnych odcinków "Przygody z moją idealną żoną", jak już się tu ukażą.
mniej lub bardziej ludzie staraja się utrzymać na powierzchni a nie zatonąć to naturalne jedni chwytają się kola ratunkowego inni szalupy a inni płyną wycieczkowcem ale są tez tacy co no właśnie ? Niekoniecznie biorą co jest ale nie maja przed oczyma fatamorgany tego wszystkiego co innych na tej powierzchni trzyma - nie potrafię te myśli opisać. nie chodzi o komformizm o poddanie się czy wspomniany stoicyzm to nawet nie fatum czy los to jakieś jeszcze inne doświadczenie "coś innego" tak to nazwę.
Rekomendowane odpowiedzi