Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Bez przesady - genialne to są dziewczyny Bonda

Jesteś wspaniała! Promocja tam w Stanach polskości, Polaków, za to->❤  

Niech poznają fakty, że KAŻDY Polak do tańca i do różańca, a w tramwaju poeta ☺

Nie pamiętam ile ten tekst pisałem - przeważnie te najdłuższe zamykam w 3 godziki? Tu pewnie tyle zeszło, ale utwór korygowałem kilkakrotnie i wyszło jak wyżej, jeszcze widzę tu mankamenty, ale więcej poprawek nie będzie. 

Są tutaj na portalu inne moje tautogramy, jest kilka, ten niżej kolejny kolegom i koleżankom przeczytaj.

Na "z","ż","ź" -onomatopeicznie większe zrobi na nich wrażenie. Pozdrawiam  

Zgadza się jest odmienny. 

Dla @GrumpyElf zalinkowałem z "Żabim zakonem", dla ciebie @corival na deser mam "fałszowane fanatyzmy", niżej link - i DOBREJ ZABAWY W CZYTANIU NA GŁOS, bo w sumie po to właśnie takie teksty się pisze. Kwiatek for you -> ☺

Tu dla odmiany są rymy: ABAB.

Edytowane przez Tomasz Kucina (wyświetl historię edycji)

@Tomasz Kucina

Przeczytałam z przyjemnością :) Potknęłam się co jakiś czas o zabawne, skonstruowane na potrzeby wiersza wyrazy typu: ftórnej, fkroku, fbiegu. Pobudzały mnie za każdym razem do uśmiechu :)

Generalnie wiersz podkreśla, uwypukla cóż... w zasadzie nietolerancję, powiedzmy sobie tak ogólnie klas społecznych. Określenie może trochę na wyrost, ale przynajmniej przybliża ogólną wymowę. Jak to jedni próbują innych wcisnąć we własne, albo cudze buty, nie zwracając uwagi na miejscowe warunki, kulturowe odmienności itp. Bardzo celne, ostre spojrzenie, zgrabnie zakamuflowane :) Pozdrawiam :)

@corival

Mega trafna analiza, dziękuję obszerny rzeczowy ten komentarz

Po południu zajrzę z przyjemnością do twojej twórczości.

Obecnie troszkę obowiązków, w wolnym czasie poczytam i ślad w komentarzu zostawię u ciebie, 3m_sie

Mistrzostwa Europy się zbliżają 11 czerwca inauguracja. W grupie gramy m.in. z Hiszpanią - to nie kelnerzy z Majorki, dla statystycznego faceta i poety kochającego futbol to dobry czas na DRASTYCZNE I DŁUGIE odłączenie się od netu, oj jak się cieszę. Ograć tę Majorkę będzie graniczyło z cudem.

Taka dygresja na marginesie dyskusji. Pewnie o piłce nożnej mało wiesz. A wena moja DUŻO, DUŻO, DUŻO!

Już ty nie szykuj się na kolacje ze mną, bo ja na takie cymesy to nie zasłużyłem

Lepiej się przygotuj na moją absencje czy ograniczoną obecność na portalu, sporadycznie zaglądał do was będę  

Od jutra Euro się zaczyna.