Anna Czyrska Opublikowano 5 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Nie odsłaniaj żaluzji.zbyt wysoko. Jeszcze zobaczysz za dużo.poczujesz spalony plastik i złamany palec serdeczny.nie powiesz tak i nie. nie powiesz bo usta uwiązane sznurem zaprowadzą cię.donikąd.do przezroczystego okna.nie odsłaniaj żaluzji,nie odsłaniaj. celem jest wierzyć w coś.nawet jeśli za twarde i nie można zmiękczyć żadną siłą.poczujesz się wtedy jak żołnierz ale ten z plastiku, zielony żołnierzyk made in china,który ucieka przed ogniem, przed decyzją dziecka-ono decyduje kto zginie na polu bitwy. piekło odgarnie twe włosy,pozbawi cię ciała mobilizujący napęd-Energy Drink-ty na rozstaju, ty-na moście rozpalasz mnie ,płonę jak zapałka do twego papierosa,gotowa jestem na wszystko nie mam na sobie nic poza kawałkiem błędnych drzwi ,można ułożyć z nich całość-wtedy nie będzie jak kiedyś, będzie za gorąco,odsłonimy siebie na zawsze, z moich piersi wyleje się miód, wrzucą mnie do rzeki , nauczę się tonąć,poszukam tam kluczy, poszukam układanki, wyklejanki.woda nasyca organizm, pływa we mnie wątroba ,żołądek ,serce i inne części ciała.wyławiasz mnie w nurcie krystalicznej nieprawdy, chcesz wiedziesz czy oddycham. moje oczy a w nich tli kawałek życia. drzwi do których nie ma prejścia. wiara w przebudzenie.wiara w życie ("po").
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Coś nie tak jest z tymi kropkami... i stawiaj odstępy między "-" ... chyba przydałoby się inaczej "połamać" w wersy... "rozpalasz mnie,płonę jak zapałka do twego papierosa,gotowa jestem na wszystko" - to jest dobre... Jeszcze w przedostatniej strofie są "piesi", a wydaje mi się, że powinno być "piersi"... Ogólnie to ma dużo wad, ale widać przebłyski, po zmianach będzie naprawdę dobrze. Masz talent, pisz, pisz i ćwicz. Pozdrawiam Nieśmiertelności i miłości życzy - Nieśmiertelny
Anna Czyrska Opublikowano 5 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Dziękuje bardzooo!!!Zaraz poprawię błędy i rzeczywiście popracuję nad nim.Dziękuję.Pozdrawiam!!!
Mea Liberta Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 bez tytułu = bez wyrazu
Rekomendowane odpowiedzi