Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Sylwester_Lasota Opublikowano 16 Maja 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 (edytowane) Jest wiadome od zarania światów jak i internetów, że są skorzy do do głaskania szukający interesu. I wiadomo to od dawna, czy to kot jest, czy też kotka, każde lubi by je głaskać i pieszczotę chętnie odda. Głasku, głasku, miziu, miziu, ja dam tobie, ty dasz mi. Na głaskaniu dni nam płyną, bez miziania nie ma dni. Futra jakość się nie liczy, liczy tylko się pieszczota! Przy niej zapał spontaniczny, by bez przerwy głaskać kota. Jednak czasem, zaskoczony, ktoś z głaskaczy z bólu wyje, gdy kot, prawie zagłaskany, nagle ostry pazur wbije. Głasku, głasku, miziu, miziu, ja dam tobie, ty dasz mi. Na głaskaniu dni nam płyną, bez miziania nie ma dni. Nawet głaskać trzeba umieć, o co wielu dziś już nie dba, prostej prawdy nie rozumie: sierści z włosem głaskać trzeba. Jeszcze jedno skryte na dnie: to głaskanie jest dla kota, a nie kiedy tylko na nie miziających jest ochota. Głasku, głasku, miziu, miziu, ja dam tobie, ty dasz mi. Na głaskaniu dni nam płyną, bez miziania nie ma dni. Edytowane 16 Maja 2021 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 10
Marek.zak1 Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 Świetne Sylwestrze, ale, jak wspomniałeś, głaskać trzeba umieć, bo może być tak, że głaskany nieufnie czeka, co ma zrobić w zamian. Bardzo uniwersalne, bo sprawdza się na podwórku, w łóżku, biznesie, w polityce, a może i na forach. Pozdrawiam. 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 16 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja myślałem, że na "forach" przede wszystkim :)))))))))))))))))))))))))))))) Dzięki :) i również pozdrawiam :)
Marek.zak1 Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie wierzysz w uniwersalizm własnego jakże trafnego przesłania? Komplementy otwierają drzwi do kasy, kobiet, co najważniejsze, a fora, to zupełny margines, chociaż też niekiedy się sprawdza.
Sylwester_Lasota Opublikowano 16 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wierzę, wierzę, a nawet wiem, powiedziałbym... od zarania światów ;) 1
jazzkółka Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 @Sylwester_Lasota To ja wpadam pogłaskać z włosem: miziu, miziu ;-) Bo wierszyk z pazurem ;-) Pozdrawiam! :-)
Sylwester_Lasota Opublikowano 16 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za jedno i drugie :D Również :)
tetu Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 Oj prawda, prawda. Jak kot, kotem stary, zawsze tak było. Wyczytałam, co między sierścią piszczy;) Sprytnie. Pozdrawiam.
Sylwester_Lasota Opublikowano 16 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki @tetu :) Również serdecznie pozdrawiam :)
Pan Ropuch Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 Wierzę. Superancki tekst z wieloma odniesieniami, podtekstami i żaluzjami. Dobrze się czyta myślę że i ze śpiewem nie powinno być problemu. Pozdrawiam Pan Ropuch 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 16 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki :) Napisałem to, i pierwszy jaki przeczytałem zaraz potem, był Twój o kotce :))))). Aż mi się śmiać zachciało :D Serdecznie również :) 1
Pan Ropuch Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 Mój to wisi w sferze patosidło ale wierz mi na słowo broniłem się jak mogłem by nie uderzać w te tony a wyszło jak wyszło czyli każdy widzi :) :) :) :) :) Niedziela na głasku głasku miziu miziu jest najodpowiedniejszym dniem, wpasowuje się jak ulał. Pozdrawiam Pan Ropuch 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 16 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No to głaszczemy! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 1
corival Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 @Sylwester_Lasota I tak od miziania, głaskania... pod melodyjkę, gwałtownie (po zastanowieniu), dochodzę do jakże realnej, uniwersalnej prawdy ;) Bez miziania, nie ma interesów. Okropna rzeczywistość wyłania się zza glaskania. Ostre spojrzenie, ale jakże celne ;) Pozdrawiam :) 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 16 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może nie aż tak okropna :)))) Dzięki za czytanie i pozdrawiam również :)
corival Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 @Sylwester_Lasota Oj tam ;) No dobrze, może więc lepiej będzie brzmiało "okropna" ;) W zasadzie punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 16 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też prawda :))) 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 16 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O szczęściu to ja nic nie wiem :)))))))))))))))). Chyba do tych szczęśliwych inaczej należę... no i kotem nie jestem. Trzeba zapytać któregoś z Kotów ;) Dzięki za wizytę :) 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 17 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miaałłł :))) Dziękuję za czytanie i komentarz. Pozdrawiam Ciebie i kotka też :)
Rekomendowane odpowiedzi