Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Annuszka Opublikowano 7 Maja 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2021 Wystarczy, nie mam więcej pytań. Długo czekałam na odpowiedź, a teraz, że tak powiem, znikam. Niemiło było pana poznać. Pierwsze wrażenie, owszem dobre, godziny, dni, miesiące lata pan mnie utwierdzał w tym, że człowiek taki jak pan to z nieba gwiazdka. Inteligentny i przystojny, troskliwy, z klasą, oczytany, zabawny ciut, intrygujący. Błyskotliwością oślepiana, wabiona jak ta ćma przez lampę uległam, wpadłam w pańskie sidła. Nie pierwsza, pewnie nie ostatnia głupia, marzyła mi się miłość. I poznawałam coraz lepiej, jak to jest z panem idealnym, przez chwilę byłam najpiękniejszą i najważniejszą. Pępkiem świata. A gdy pan uznał, że już jestem zdobyta niby złoty puchar, to potraktował tak jak rzeczy, którym już pora do lamusa. Spytałam kiedyś - co się dzieje? Pół roku żadnej odpowiedzi, bo przecież bujał pan po świecie. Nie za babami, za pieniędzmi. A teraz sobie pan przypomniał i dopytuje, czy wciąż tęsknię, czy nadal do szaleństwa kocham. Jak diabeł kusi - będzie pięknie. Nic już nie będzie, drogi panie, mam dosyć, myślę, że na lata. Już chyba lepiej być bez pary, niż godzić się na bylejakość. 13
Pan Ropuch Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2021 (edytowane) To dobre takie zwyczajno-naturalne aż chce się powiedzieć znów ten schemat się wkradł... Spodobał mi się wiersz i piosnka też! Pozdrawiam Pan Ropuch Edytowane 7 Maja 2021 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji) 1
corival Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2021 @Annuszka Taka niby zwyczajna rzecz, a w tej odsłonie tak potoczysta, ciekawa. Puenta odpowiednia... Pozdrawiam :) 1
[email protected] Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2021 @Annuszka Realizm aż do bólu Anno, takich przypadków mamy całe wagony, krążymy po świecie, gonimy, szukamy ideału, a to co najważniejsze znów zostaje na ulicy w mieście powiatowym. Miłego wieczoru. 1
Annuszka Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2021 @Pan Ropuch Dziękuję, miło że się podoba. Pozdrawiam :) @[email protected] to prawda, często w pogoni za czymś tam nie widzimy że najważniejsze jest blisko. Miłego wieczoru :) @corival i zwyczajności codzienne zasługują na wiersze :) Dziękuję i pozdrawiam :) 1
Ilona Rutkowska Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 @Annuszka Tak... po prostu. I tak mi się podoba:) Bywa różnie, ale tu akurat tak;) pozdrawiam IR 1
Stracony Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 @Annuszka Najgorsze jest to ,że wszyscy widzą widzą światło ,ale ćma nie widzi. Trzeba lecieć od latarni do latarni :) może któraś zaświeci i nie zgaśnie.
Annuszka Opublikowano 8 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 @Stracony Może lepiej gdy gaśnie ;) będzie szansa na ocalenie... @Dag Dziękuję pięknie :) @Ilona Rutkowska Dziękuję :) Cieszę się, że się podoba. Pozdrawiam :) 1
Stracony Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No fakt, w jednej myśli zawarłem dwa zupełnie odrębne zakończenia miłości. Ćma się spala ... lub powiedzmy (profanując nieco wiedzę) zamienia w pięknego dziennego motyla. Pojawia się przy tym wiele pytań co do celowości i sensu zakochania, miłości, motywów jakie nami kierują itp. Daje to dużo do myślenia.
iwonaroma Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 Zgadzam się z puentą. Po co się męczyć i zamęczać? :) Jak już oczywiście przyjdzie opamiętanie, bo póki tkwi się w iluzji to ćma goni ćmę ;) Pozdrowienia 1
Nata_Kruk Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2021 (edytowane) "Uciekł" mi ten wiersz, a szkoda by było nie zostawić słowa aprobaty. Bardzo dobrze napisany, jest treść, która 'wciąga'. Czyta się jednym tchem. Pozdrawiam. ps. fantastyczny załącznik... :) Edytowane 25 Maja 2021 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Annuszka Opublikowano 25 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2021 @Nata_Kruk Dziękuję, miło czytać tak przychylny komentarz :) 1
Gość Franek K Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2021 Dobry tekst, ale po mojemu ciut niekonsekwentny. Najpierw niby "nie pierwsza i nie ostatnia", a później jednak nie lata za babami, a za kasą. Czy aby nie po to, by spełnić zachcianki wybranki? Panie to chciałyby, żeby i kochał, i miał. A gdyby "tylko" kochał, a był gołodupcem?
Annuszka Opublikowano 26 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2021 @Franek K Nie pierwsza i pewnie nie ostatnia którą zawojował, by później potraktować tak a nie inaczej. Myślę, że najlepiej byłoby znaleźć równowagę pomiędzy mieć i być. Na nic miliony, gdy wybranek znika z oczu na długie miesiące, samą miłością też się człowiek nie naje.
Rekomendowane odpowiedzi