Ten utwór został doceniony przez użytkowników. OloBolo Opublikowano 7 Maja 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2021 (edytowane) Pewnej nocy po północy kiedy księżyc zakrył cień wyszło z lasu jakieś licho możesz wierzyć mi lub nie Licho owo że tak powiem krąży sobie tu i tam lubi zajrzeć ci pod kołdrę częściej kiedy jesteś sam(a) Jedno oko wielkie usta nochal a w nim dziury dwie węszy kogo by tu dopaść wiek nie liczy się-o nie Czarne koty pod oknami serenadę nucą zła poplecznicy czarnej magii wiedzą kiedy nadejść ma Coś za tobą zaskrzypiało przed oczami przemknął cień serce nagle bić przestało bój się...chyba że nie boisz się Edytowane 7 Maja 2021 przez OloBolo (wyświetl historię edycji) 9
Gość Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2021 @OloBolo Fajne ;D Estetycznie kojarzy mi się z różnymi opowieściami "z dreszczykiem" dla dzieciaków, które lubiłem czytać jako...dzieciak :D
Anna_Sendor Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2021 @OloBolo Duża swoboda pisania, wyczucie formy, świeża treść, humor. Mam tylko pytanie - czy to „jedne oko” to jakaś celowa zabawa gramatyką? Tu, przyznam, nie łapię. Pozdrawiam. 1
OloBolo Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2021 @Anna_Sendor Licho – postać z Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dawnych , zły personifikujący nieszczęście, zły los i choroby. Licho miało rzadko ukazywać się ludziom. Gdy już to czyniło, przybierało postać przeraźliwie wychudzonej kobiety z jednym okiem. takie wiadomości zaczerpnąłem z Wikipedii ;)
Anna_Sendor Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2021 @OloBolo Dzięki,mnie chodziło tylko o gramatykę - czemu „jedne”, a nie „jedno”. 1
OloBolo Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2021 @Anna_Sendor poprawiam :) dzięki.
Anna_Sendor Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2021 (edytowane) @OloBolo Nie ma za co:), nie wiedziałam - specjalnie czy przypadkiem. Udanego dnia. Edytowane 7 Maja 2021 przez Anna_Sendor (wyświetl historię edycji) 1
OloBolo Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2021 @Anna_Sendor u mnie najczęściej błędy to nie są specjalnie tylko przypadkiem. Jeszcze raz dzięki i...Miłego dnia :)
OloBolo Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2021 @Gosława złapałem :) dzięki ;) boshe, jak ja nie lubię jak ktoś tak się do mnie zwraca, mama dała mi na imię na chrzcie Aleksander :)
OloBolo Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2021 @Gosława żart to był. Zwracaj się do mnie Gosława jak chcesz. .....byle nie Czarna Dupa.
OloBolo Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2021 @Gosława super. oddygnowywuję .... albo jakoś tak
Sylwester_Lasota Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2021 Początek super, dalej też płynie, ale wydaje mi się, że na zakończenie zabrakło nieco pomysłu :) Pozdrawiam :) 1
corival Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2021 @OloBolo Moje klimaty... tym razem Licho przyy robocie... Calkiem zgrabnie przedstawileś "psoty" tej persony. Pozdrawiam :) 1
iwonaroma Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2021 Cha cha :) lekko i sympatycznie. Niech się licho lęka :) 1
GrumpyElf Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 @OloBolo A to Ci licho! Bardzo lubię, gdy ktoś mnie przestraszy, zawsze dziękuję xD Ale tego licha spotkać bym nie chciała :) 1
Rekomendowane odpowiedzi