Stracony Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2021 (edytowane) Już pora na spoczynek W szarą pościel wtulam twarz Zasypiam i budzę rankiem W świecie brudnej miłości Kolejna butelka taniego wina Wyprute ma wnętrzności Spoglądam na jej nagość Zbyt wiele będzie przyjaciółek Nim zwinie noc swe skrzydła Ktoś leży przy mym boku To dziewczyna bez imienia Dziś spotkałem ją przypadkiem Ot tak bawiłem się jej ciałem Dobry kto da chwilę zapomnienia Na ścianie robię kreskę W szarą pościel wtulam twarz Zasypiam i budzę rankiem W świecie brudnej miłości Edytowane 23 Kwietnia 2021 przez Stracony interpunkcja ,błąd literowy (wyświetl historię edycji) 6
GrumpyElf Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Chyba wkradło się parę literówek? Zajrzę jeszcze potem.
Stracony Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2021 @GrumpyElf Dzięki. Literówka szt.1 i dwa przecinki poszły.
GrumpyElf Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2021 @Stracony Hm, jest tutaj orzech do zgryzienia. Budzimy się, budzić bez "się" można kogoś, ale nie siebie. Nie wiem czy specjalnie taki zapis pozostawiłeś. Widzę peela tęskniącego za miłością, ale nie widzę żadnej miłości. To, co brudne, nią nie jest. Robi kreskę na ścianie jak więźniowie w więzieniach, na co czeka? 1
Stracony Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2021 @GrumpyElf Fajnie,że poświęcasz czas dla tego wiersza. Wydawało mi się,że słowo "zasypiam" wystarczająco zastąpiło potrzebne "się". Skoro ja zasypiam ,to i ja budzę. Tak to sobie wykombinowałem :) Widzisz peela tęskniącego za miłością ,ale nie widzisz miłości... W tym wierszu jej nie ma. Jest tylko brudna ( interesowna, nieszczera, egoistyczna).Zdając sobie z tego sprawę ,wystarczy namiastka - zapomnienie , dziewczyna bez imienia. Peel tęskni,ale na nic nie czeka, stąd kreski na ścianie jak w więzieniu. Wiersz bardzo stary, idealistyczny.Po czasie myślę,że peel miał rację. 1
GrumpyElf Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2021 @Stracony Miał rację, życie szybko mija i szkoda gdyby było jak maligna.
GrumpyElf Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2021 @Michał_78 A widzisz, chyba masz rację. Te kreski to panienki zaliczane przez peela. Nie wpadłam na to.
Stracony Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bezbłędna odpowiedź :) Uśmiałem się :) @Kot Oj tak Kocie ( jeśli tak pozwalasz się do siebie zwracać postronnym). Dzięki,że wpadłeś. @GrumpyElf Kobiecy punkt widzenia, leży poza zasięgiem mojego wzroku. Dlatego dobrze,że byłaś :)
GrumpyElf Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ominęło mnie coś naprawdę ciekawego? :) Troszkę sobie podyskutowaliśmy w miłym towarzystwie. 1
corival Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2021 @Stracony Smętne życie prowadzi peel, w zasadzie monotonne :) Jakkolwiek jest, zgrabnie nam je przedstawiłes. Pozdrawiam :)
Stracony Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 @corival Smętne,ale niezakłamane, bo zakładam ,że podstępem tej dziewczyny do łóżka nie zaciągnął. Fakt, "bawił się jej ciałem" sugeruje egoizm.A może w każdym łóżku leży dwoje egoistów? Pozdrawiam i dziękuję :)
Marek.zak1 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Wierz mi, o wiele gorzej maja ci / te transparentni dla innych, w ogóle bez miłości, bo marzą o takiej, którą peel odrzuca. Pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... czaswonik.. budzić.. ok. bez "się"... ale.. zasypiam i budzę się... powinno być tak. Treść odbieram pozytywnie, choć nie o pozytywach piszesz... i to jest ta tytułowa.. "maligna". Pozdrawiam.
Stracony Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trafił Pan w sedno. Dziękuję za obecność :) @Nata_Kruk Trudno nie brać pod uwagę już drugiej osoby, która na to zwraca uwagę. "Się" tam jest.To jest "się" domyślne :) Widać za mało wyraziste.Wstawianie "zasypiam i budzę się rankiem" psuje mi klimat, dlatego chciałem się go pozbyć.Musiałbym to przebudować,a wiersz nie wydaje mi się aż tak ważny. Będę takiej składni unikał. Bardzo dziękuję za zatrzymanie się u mnie w gościnie :) 1
Rekomendowane odpowiedzi