Jay Jay Kapuściński Opublikowano 1 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 słońce dziobało promieniami -okruchy przeszłości żelazne liście szumiały tak samo ptaki jadły z ręki -linie papilarne miedza na środku mózgu -nie spadała już na cztery łapy dziadowskim biczem milcząc w niebogłosy Venus z obrazu -malowana na wodzie już tylko kamieniem ** pomarszczonym dziewictwem ściągi na rękawach -z czystego sumienia
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 1 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Pansy, za wejście i koment, co do bicza to się wahałem długo nad tym i nic lepszego nie wydumawszy, zmieniłem dziadowy na dziadowski bo to tak chyba było... pozdr./Jay (garstka suwalskiego księżyca)
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 2 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki, miło mi bardzo :)
Michał Ziemiak Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Po raz kolejny z wyrazami szacunku :-) Wiersz całkowicie obraca się w moich preferencjach, jest barwny i odpowiednio mocno nastrojony... WIELKI PLUS! POZDRAWIAM!
patrycha Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Po wielu trudnościach wreszcie mogę skomentować Twój wiersz :) (eh te komputery...) Wydaje mi się, że tutaj zmieniłes odrobinę styl, mam wrażenie że mniej siebie włożyłeś w ten utwór ale pomimo to Twoja różdżka nieźle pracuje :) Chciałabym kiedyś generowac takie plastyczne opisy... "ptaki jadły z ręki -linie papilarne" a to jest po prostu niebywałe!! POzdrawiam wiosennie i krakowsko
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 2 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 do Michała: miło mi, że Ci się spodobał, dzięki za wejście :) i koment do Izy: pisał będę, bez obawy :), fajnie, że sobie podumałaś, cieszę się bo chciałem żeby czytający coś wynieśli z niego, a nie zagrzebywali od razu w pamięci, dzięki wielkie za wejście :) do Patrycji: cieszę się, że trudności masz już za sobą :), co do stylu to hmm... jakoś nie szczególnie się czułem tego dnia i coś mię tknęło żeby WWM zrobić przerwę, a napisać coś do ludzi. Cieszę się, że podobały Ci się ptaki jedzące z ręki. Dla mnie bardzo ważne są tego typu opinie, a ta pod tym wierszem niezwykle mobilizuje i utwierdza w przekonaniu, że robię coś pożytecznego :) pozdr./Jay i dzięki wielkie za wejścia (dwie taczki zamglonych, suwalsko-zimowych uśmiechów)
zielen oczu Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 czytałam kilka razy, kilka razy zbierałam się do napisania czegoś kreatywnego...ale jakos nie moge. Powiem tylko tyle, że bardzo mi sie podoba i nie moge wybić go sobie z głowy...tylko czemu? pozdrawiam tez z polnocy ale bardziej srodkowej :)
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 2 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za wejście, koment i niemożność wybicia wiersza sobie z głowy ;) pozdr./Jay
zielen oczu Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 no ja nie wiem czy to dobrze..kwestia względna
Anna Romanek Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Chcę coś Ci napisać, ale nie wiem dokładnie co, bo nie wszystko w tym wierszu rozumiem. Przykuły moją uwagę te ciekawe określenia o słońcu i ptakach. Oryginalne . Pozdrawiam
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 2 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 dzięki za wejście i koment Anno :) pozdr./Jay
Daniel Piaszczyk Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 zrezygnowałbym z okruchów przeszłości Pozdrawiam
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 2 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 ale to jest właśnie podkreślenie, że teraz nie jest już tak jak kiedyś, stąd te okruchy... nie mniej dzięki wielkie za komentarz pozdr./Jay
Rekomendowane odpowiedzi