Nefretete Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2021 (edytowane) Stój mocniej na ziemi, znajdź grunt pod nogami. Trwaj! Dłonie wyryły grzbietowi trzymanej butelki; zimnice twych żył, splot języków rozciągał gumę czerwonych dywanów, związał środek bólu i pęk. / coraz cieńszy i cieńszy / Ciepłe serca wystrzeliły z proc, strzaskały szklanę zderzeniem głów - mimo ran ostatnia kropla przetrwa pyłem. Szczęście rozeszło się oparami, gwintem uleciało, wraz z wspomnieniami opada . . . . Nowa zasłona się kreuje, nowe szkiełka świecą Może czas najwyższy pozbierać je; chwyć wieko budulcem, nie podstawą - z góry spójrzmy tylko w firmament: burzyć czy wskrzesić? Zdecydujemy Na koniec - nie ma końca! Edytowane 20 Kwietnia 2021 przez Nefretete (wyświetl historię edycji) 4
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2021 (edytowane) @Nefretete Popraw błędy literowe. Pozdrawiam. Podoba mi się to. Edytowane 18 Kwietnia 2021 przez Marcin (wyświetl historię edycji)
Nefretete Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Dzięki za wskazanie błędów. Poprawiłem! Dziękuję za zajrzenie. Pozdrowionka
emwoo Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2021 @Nefretete podoba „misie” :) nie ma końca ale nie ma też braku końca ;) a przynajmniej tak wieść niesie w innych wymiarach :)))) 1
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2021 @Nefretete Jeszcze "się głów" "wskrzesić" no i tu nie wiem, ale chyba "ze wspomnieniami" przepraszam to nie czepialstwo. Lepiej, żeby dobrze było. Pozdrawiam.
corival Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2021 @Nefretete Ha, interesująca forma... z jakiegoś powodu zaciekawiła mnie, choć jakoś tak... bez końca może się toczyć ;) Pozdrawiam :)
Nefretete Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2021 @Dag Tak jakoś obrazowo to wyszło-:) Miewam czasami takie tendencje, by treść wiersza nie była do końca czytelna. Chociaż jest! Różnie można interpretować. Dziękuję! Co do czarownic-:)) lubię ich miotły -hahaha @emwoo Czyli wychodzi na to, że pozytywnie stuknąłem się z gwiazdami -:)) Dziękuję! za słowo. Pozdrowionka 1
Nefretete Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2021 (edytowane) @Dag No! Byłoby grubo-:) Szybko by się zagoiły. Strup (strupy) można rozdrapać, ale po pewnym czasie. Pozostaje wtem, jakiś rumień -:) Edytowane 18 Kwietnia 2021 przez Nefretete (wyświetl historię edycji)
emwoo Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak jest Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe 1
Nefretete Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 @Dag Lepiej, aby się nie wydało -:))
Nefretete Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 @corival Bo widzisz, to takie samo napędzające się dynamo. Coś jak, Perpetum -:) Pozdrowionka i dziękuję! @GrumpyElf Dziękuję! 1
Rekomendowane odpowiedzi