M_arianne Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 (edytowane) Gdy przepływam mego miasta ulicami, widzę okna ozdobione storczykami. U mnie również miły kwiatek ten zagościł, bo ma cenne, prozdrowotne właściwości. Dużo światła z okna złapał już od rana, lecz nie lubi obfitego podlewania. Ile odmian, jakie świeże barwy płatków, ogrom tu uroku zesłał do tematu. Zgadnę, czy upodobania pochwalacie, ale storczyk jest podobno oczyszczaczem! I choć nic dokładnie na ów temat nie wiem, to podobno lubi rosnąć też na drzewie! , Edytowane 1 Grudnia 2023 przez M_arianna_ (wyświetl historię edycji) 1
corival Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2021 @_Marianna, Ech, orchidee lubię tylko w ich naturalnym środowisku. Tam urzekają i urodą, i zapachem. Domowe biedaczki moim zdaniem nigdy nie osiągną takiego poziomu... Wiersz bardzo informacyjny, ale swego czasu mialam podobne problemy. Zresztą nadal zdarza mi się w tą stronę przesadzić. Pracuję nad tym jednak i widać postępy. Nie zniechęcaj się :) Pozdrawiam :)
M_arianne Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2021 (edytowane) @Michał_78 ... pod wpływem przepływu swobodnych myśli - osoby wtulonej w wygodny fotel, w pokoju z kwitnącymi storczykami - dobrze znanymi uliczkami miasta. @Pi_ Dzięki. Ja te kwiaty mam - są moje, spłacone - więc mogą być mi użyteczne na różne, możliwe sposoby. Bywają takie wieczory, że dostrzega się bukiet ich uroku, trzeba tylko mieć trochę czasu. Estetyczne, i dłużej kwitną. Pozdrawiam. Edytowane 19 Kwietnia 2021 przez _Marianna, (wyświetl historię edycji)
M_arianne Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2021 (edytowane) @corival @corival Ale to chodzi o to, żeby mieć te urocze kwiaty w domu, gdy zapadnie noc, i sza. Wtedy emanują najintensywniej, zgromadzonymi za dnia mocami, I odświeżają powietrze. Edytowane 19 Kwietnia 2021 przez _Marianna, (wyświetl historię edycji)
corival Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2021 @_Marianna, No widzisz, ja tam się na orchideach nie znam jak już wspominałam ;) Nie pojęłam o co chodzi. Wybacz :) Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi