Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Z włosem cokolwiek potarganym Biegnę, jak zwykle, do urzędu. Przede mną idzie pani w futrze Myślę: Czy warta wielu względów? W kozakach drobi małym kroczkiem Futro faluje miłym taktem, Loki płynące na ramionach. Oj nagą widzieć, choć przypadkiem….. Już w myślach moich piękne bóstwo Jest na jeziorze gdzieś na żaglach, Śliczna jak Wenus – naga leży. Chyba entuzjazm mi się stawia. Ale przyjaciel mnie dogonił: „Nie patrz tak smutno – trochę wiary” Mówiąc to, niby mimochodem Wcisnął mi na nos okulary. Bóstwo przede mną całkiem nagie, Plecy i pupa, co się kręci, Przygrube uda – drażnią trochę Ten widok z przodu – on mnie nęci. I nagle sama się odwraca. Patrzę na nią, choć nie wypada, Drżące piersi na tłustym brzuchu. Czuję – entuzjazm mi opada Pozostał żal do przyjaciela Co chce dostarczyć miłych wrażeń. Jednak czasami dobrze jest Zostawić zachwyt w sferze marzeń.
    • Ę - Isi paw kwapi się.    
    • Szmaty życia i szmaty piękna - może być. Tak właśnie tu pokaleczone to coś w człowieku i jakoś trzeba. Żyjemy dalej. Pzdr

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ciekawa interpretacja. Dziękuję

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Na szczęście dziś już drugi maja. Pozdrawiam  
    • @Jacek_Suchowicz   Dziękuję pięknie za miłe słowa, za to serducho, co cieszy szczerze! Choć się w akwarium puenta dziś chowa, to w moc wyobraźni wciąż mocno wierzę. @Christine   Bardzo dziękuję!  Cieszę się, że puenta zaskoczyła - o to właśnie chodziło! Akwarium długo udawało baśń i najwyraźniej mu się udało. :))    Serdecznie dziękuję! :)) @Alicja_Wysocka   Bardzo dziękuję!  Co do akwarium - u mojej znajomej dokładnie jest tak samo, ja sama lubię się przed nim "zawiesić" i zaraz w głowie pojawiają się "opowieści dziwnej treści". :)))    Masz rację, trochę mi to zabarało czasu, często już się poddawałam. I tak naprawdę, na początku walczyłam z każdym rymem gramatycznym. A potem przestałam już  je nawet zauważać - masz rację - teraz dostrzegam.  Wezmę to do serca. :)   Serdecznie pozdrawiam. :)  @.KOBIETA. @Kuba Maryszczak @Simon Tracy @aniat.     Bardzo dziękuję!  Serdecznie pozdrawiam. :)))
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...