stanislawa zak Opublikowano 28 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 czas zegar szczerbaty dzwoni protezami w szklance
stanislawa zak Opublikowano 28 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 kochani mówcie coś, gniot to czy nie?pozdrawiam serdecznie!
Juliusz Wnorowski Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 no za dobrze nie jest, ale jak sie czlowiek przyjrzy i poslucha ;) szklanka z protezą cicho podzwaniająca. tyk-cyk budzika lub tak... żeby było cóś na kształt kigo. w sylwestrową noc dzwoni szklanka z protezą, tyk cyk tyk budzik ;) "szczerbaty" do luftu, bo to co najmniej animizacja. (wyszczerbiony mógłby być ale po co, że stary? - starość wynika z protezy) "czas" - bo to pojęcie abstrakcyjne, które już łatwiej zilustrować obrazkiem niż zdefiniować. Nie wierzysz, no to powiedz co to jest ten "czas"? Stan! Weź się w garść i pisz o tym, co widzisz a nie filozuj. Bo niewiele Twoim tekstom brakuje do haiku. Tylko niepotrzebnie starasz się w nie włozyc jakies przemyślenia. No i się staraj zachować proporcje 5-7-5. pozdrawiam jul
tygrys_pietrek Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dla mnie super :) masz poczucie chumoru (jakkolwiek sie to pisze) a twoje haiku przy odrobinie wyobrazni mozna podciagnac pod senryu takie haiku z angielskim poczuciem (c)humoru ? dobra rzecz glowa do gory ! pietrek
stanislawa zak Opublikowano 1 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 dobrze Tygrysie,że masz poczucie humoru , bo ja jak dziecko cieszyłam się no ...tylko nie potrzebnie go pokazałam na tym forum, ale tu tyle pięknych , że ... Juliuszu, jak to dystyngownie brzmi. podoba mi się moje image w Twoim wydaniu, na haiku się nie znam- przyznaję ale kto by pisał do mnie takie cudowne komentarze?..... dziękujężczyżni!!!!życzę wesołości w życiu. a co tam haiku. może kiedyś ....a na razie ...no szkoda mi się z wami rozstawać będę jako czytacz.
tygrys_pietrek Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. glowa do gory i nie bij sie w pierwsi bo napisalas dobra rzecz. pietrek
Rekomendowane odpowiedzi