Ten utwór został doceniony przez użytkowników. GrumpyElf Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 (edytowane) lwica pędzi za antylopą zadecyduje prędkość lub wola przetrwania dokonuje się spektakl ziemia tętni życiem gonitwa bliska amoku zawiera odwieczny sens nagła cisza - pył sawanny skrywa dzieło na tę chwile zatrzymuje się świat składamy ręce do oklasków gotowi paść z zachwytu bez względu na wynik sęp siedzi na gałęzi gdy przyjdzie jego kolej pochyli się nad ofiarą reszta widzów ze skrytymi werdyktami strzepnie kurz i paraduje dalej Edytowane 6 Kwietnia 2021 przez GrumpyElf (wyświetl historię edycji) 14
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @GrumpyElf Niby o zwierzętach, a jednak trudno o bardziej "ludzki" wiersz. Dla mnie bardzo, bardzo dobry!
Marek.zak1 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @GrumpyElf Taktyka, bo z naprzeciwka druga lwica zagrodzi drogę antylopie i już szybkość jej nie pomoże:(. .
Nata_Kruk Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Tytuł, plus minus, ale bardziej plus... treść, jak widać można i o polowaniu w dziczy Afryki, ale w trzeciej i ostatniej można dopatrzeć się podobieństwa w zachowaniu ludzi. Ostatni wers fajny... i... zasugerowałabym... strzepie kurz by paradować dalej. Nie rób nic od razu, lepiej szesnaście razy pomyśleć. Pozdrawiam. 1
GrumpyElf Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @Nata_Kruk Dziękuję. Dobrze mnie wyczułaś, jestem raptusem... Muszę zacząć wstawiać w warsztat, bo sama czytając ponownie również mam chęć poprawek. Dobra sugestia na ostatni wers. Pozdrawiam :) @Gosława Padłam xD ! Pozdrawiam :) @Marek.zak1 Też przeżywasz jak oglądasz te sceny? Mój kolega potrącił kiedyś śmiertelnie zająca. A że miał takie umiejętności, wziął go do domu, oprawił i ugotował. Jadł i płakał. @error_erros Człowieku, odnalazłeś się w którymś zwierzęciu? Dziękuję za czytanie :)
GrumpyElf Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @Gosława Oj chyba wiem czym. Mea culpa! Nie przepraszaj :)
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W świni. Ale o niej nie ma w wierszu :<
emwoo Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 (edytowane) @GrumpyElfCzyli mam rozumieć, że w Afryce mieszkasz? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @error_erros W Afryce dzikiej i dla Ciebie się coś znajdzie - guziec Edytowane 6 Kwietnia 2021 przez emwoo (wyświetl historię edycji)
GrumpyElf Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @emwoo MW, wystarczy spytać :P
emwoo Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @GrumpyElf Wolę techniki dochodzeniowo-śledcze Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
GrumpyElf Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @emwoo Haha. To inwigiluj dalej, ale nie będę w takim razie ułatwiać :) @error_erros @emwoo Taki guziec to dopiero świnia. Szacun. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
emwoo Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @GrumpyElf oż ty Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nóż mówię właśnie :) guziec wdzięczna łatka, Panie @error_erros , ha?
beta_b Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @GrumpyElf ziemski k Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ziemski kuzyn Alfa. ;) A wiersz ciekawy, puenta dobra. bb
Lahaj Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @GrumpyElf jest w tym utworze dostojność komentowania nieuchronności przyrodniczych mechanizmów zawarta w głosie Krystyny Cz. jak to zauważyła już goslawa. Mnie się podoba. :-) warto jednak pamiętać ze po sepach jest jeszcze mnóstwo godnych smakoszy. Pozdro
Antoine W Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @GrumpyElf a nie lepiej "strzepnie kurz"? "strzepie" tak jakoś łyso brzmi... nie zawsze lepsze jest wrogiem dobrego.
GrumpyElf Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @Antoine W po Twoim komentarzu zaczynam wątpić czy "strzepie" jest w ogóle po polsku, chyba niegramatycznie to napisałam - poprawiam! Osobiście też sięgam po lepsze, mimo tego powiedzenia. Dzięki! @Antoine W A jednak jest forma strzepać, strzepywać. 1
Antoine W Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @GrumpyElf wygląda jak po polsku... ale lepsze będzie strzepnie - czasem się człek zapędzi i nie widzi. (ja mam nawracające problemy z "karmikiem" i "karmnikiem" :) )
GrumpyElf Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @Antoine W chyba wiem o co Ci chodziło z tym łysym brzmieniem. 1
GrumpyElf Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2021 @Lahaj Oj tak. Z trochę innej beczki, ale podobno nawet nasza woda z kranu jest już po raz siódmy w obiegu. Takim jesteśmy powiązanym ze sobą bałaganem i każdy każdego w jakiś sposób kąsa. Pozdr @beta_b Aż musiałam sobie przypomnieć jak ten Alf wyglądał i rzeczywiście! Chyba się guźcu wzorowali. Dzięki za wizytę :)
Rekomendowane odpowiedzi