Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 znów mi się kosmos zaciska w księżyc który nie zmieści nic ponad masę krytyczną naszych dwóch ciał niebieskich po jego mikropowierzchni ruszam w wędrówkę daremną gdzie ledwo cię w tyle zostawię a zaraz stajesz przede mną co noc tak sen mnie wyrzuca w srebrzystą plamę na niebie bym w nieskończoność deptał ścieżki od ciebie do ciebie
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @Pi_ Czasem mi coś pójdzie nie tak i wychodzi romantycznie ;> Dziękuję!
Marek.zak1 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Ładnie i nastrojowo, a czy nie od siebie do ciebie, chyba że nie zrozumiałem czegoś. Pozdrawiam
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @Marek.zak1 Dobrze jest - "od ciebie do ciebie". Wydaje mi się, że to jasno wynika z wiersza, dlaczego akurat tak. Ale wydawać to mi się może, ostatecznie to czytelnicy to weryfikują ;>
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @Jacek_K Dziękuję bardzo, a nawet bardziej! ;D
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @Gosława Bardzo mnie cieszy, że melancholia jest wyczuwalna :D Dzieki, Renia!
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @Gosława Zinterpretowałaś doskonale ;D A czy interpretacja może być powodem do przeprosin? Wydaje mi się, że nie powinna ;) Wszak jeśli interpretujesz wiersz "po swojemu", to znaczy tylko tyle, że jest w nim na tę interpretację przestrzeń - a to zaleta wiersza, nie wada! Wobec tego chyba nawet ciut żałuję, że zinterpretowałaś w pełni zgodnie z intencją autorską ;D
siachna Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @error_erros tak doskonale Cię rozumiem.
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I to jest najlepsza recenzja! ;D Dzięki, dzięki!
emwoo Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @error_erros jestem zawsze na TAK na wszelkie wzmianki o kosmosie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. fajowo wyszło, jak zawsze u Ciebie
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @emwoo Nawiązania do kosmosu zdarzały mi się bardzo często w wierszach. Sama na pewno zdajesz sobie sprawę z plastyczności takich metafor i doskonale mnie rozumiesz ;) Dzięki za odwiedziny, Kosmiczna Szlachcianko! ;D
emwoo Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. haha, OloBolo raz stwierdził, że na zdjęciu wyglądam jak Hrabina Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a teraz Ty mi tu wyskakujesz ze szlachtą chyba zacznę chadzać (a nie chodzić), dumać (a nie myśleć), debatować (a nie rozmawiać) ... Ach och ... no i jakieś pantalony z koronek "sem zakupiem" ... Ą Ę
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skoro dwóch facetów tak Cię widzi, to coś w tym musi być! ;D Całuję rączki waszmości!
emwoo Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @error_erros Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
emwoo Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @Gosława Cooooo? Maleńka, Ty też, "brutusku" mój słodki hehe Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @emwoo Ooo, teraz to, moja droga, masz łątkę przypiętą do końca życia! Do samej śmierci w szklanej trumnie, na gęsim puchu ;D
emwoo Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @Gosława szlachetne rysy twarzy ... eeee, to mi się nawet podoba "ci peem" Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @error_erros nóż kurka, nie strasz człeku kochany, noo czekaj czekaj, "podumam" nad jakąś "łatką" dla cię
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dumaj waść, konam z ciekawości ;D Uuu, Pani Hrabina się chyba ostatnio zanadto chętnie przechadza po obrzeżach swych włości, bo z jej ust wyszedł jakiś plebejski żargon przytargany z najniższych warstw społecznych ;P
emwoo Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @error_erros oczywiście, chciałam w ten oto sposób wykazać jakież to bogactwo sprzeczności można w sobie nosić ;) i kocham plebs :) nietypowa ze mnie dama, bez łasiczki w dodatku :)
corival Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 (edytowane) Wracając zaś do wiersza... ;) Wspaniale uchwyciłeś słowami i obrazem coś, co w zasadzie powinno umykać wszelkim "materialnym" ujęciom. Podziwiam :) Edytowane 6 Kwietnia 2021 przez corival (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi