Gość Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 on jedną podłość wyzwala w tobie:stwarza konieczność bycia poetkązostawia na głodzie gdy sam już sytywtedy z kieszeni mnie woła telefondziś jestem twoją znajomą - fryzjerkągotową do rozmów choćby i w nocyo rozdwojonych suchych końcówkachpo cichu - farbą na siwe włosygdy jutro dodzwonisz się do pizzeriiwiersz nam ułoży się według planupowiesz że jesteś głodna jak nigdya ja - że odbiór tylko w lokalu
duszka Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 @error_erros Intrygujący tytuł, a razem z nim i wiersz... Zastanawiam sie, czy tylko poezja jest z głodu (miłości? prawdy?), czy może róźne jego rodzaje napędzają całe nasze życie... Pozdrawiam :)
Marek.zak1 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Czy to ta sama znajoma, której nie wychodzi ze swoim i chce pogadać? Tak czy inaczej fajny tekst, a po podpowiedziach będzie mi łatwiej:). Pozdrawiam
Gość Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 @duszka Szyfry bohaterów tego wiersza nazwałem poezją nieco ironicznie ;) W moim odczuciu wygląda to tak: dla przyjemności powstają wiersze, a z głodu - poezja. I różny to może być głód. @Marek.zak1 No nie, ta "znajoma" to kochanek - tak samo jak "pizzeria" ;>
Gość Radosław Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Tak, chyba u podłoża poezji jest coś więcej niż tylko przyjemność. Tutaj widać iskrę w relacji tych dwojga. Pozdrawiam świątecznie.
Gość Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dlatego nigdy moich wierszyków nie nazywam poezją ;D Iskra jest niewątpliwa, bo czy inaczej kręciliby takie fikołki, by pozostać w stałym kontakcie? ;> Dzięki za odwiedziny!
Michail Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Jak to śpiewał Krzysztof Cugowski? "Głód, głód, wieczne ssanie/bez końca, bez dna"? Skądś to znamy... ^(*_*)^ Świątecznie, M.
Gość Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 @Michail Z pisania wierszy ;) Dziękuję za odwiedziny!
Marek.zak1 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To nie ona co była odtrącona i chciała się zwierzać? Myślałem, że to ciąg dalszy i od zwierzania przeszła do romansu. Ale to widać ktoś inny.
Gość Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 @Dag A jeszcze inni zaspokajają nią głód ;> Dzięki, że wpadłaś!
Gość Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 @Dag Dziękuję, nic nie zrozumiałem z tego komentarza ;D
siachna Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2021 @error_erros sprytnie opowiedziany romans. Nigdy w życiu nie chcę być kochanką.
Gość Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2021 @siachna Jak to mówią - potrzeba matką wynalazków :P
siachna Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2021 @error_erros ależ oczywiście. Znam to doskonale. Ale to strasznie męczące i bolesne na dłuższą metę. Z własnego doświadczenia... Albo wszystko, albo nic. Bo serce klęka, psychika - męka.
Antoine W Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2021 (edytowane) @error_erros nie wiem, czy ja jestem jakiś dziwny??? on jedną podłość wyzwala w tobie:stwarza konieczność bycia poetkązostawia na głodzie gdy sam już sytywtedy z kieszeni mnie? woła telefon chyba go.... ja jedną podłość wyzwalam w tobie:stwarzam konieczność bycia poetkązostawiam na głodzie gdym sam już sytywtedy z kieszeni mnie woła telefon ??? tak chyba jest logicznie. Edytowane 5 Kwietnia 2021 przez Antoine W dopisek (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2021 @Antoine W Tak - MNIE - peela. Nie jego - MĘŻA ;)
siachna Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2021 (edytowane) @Antoine W wręcz przeciwnie. Logika jest, tylko trzeba wyczuć sytuację. W wierszu istnieją dwie osoby, podmiot liryczny, który jest kochankiem w pierwszej osobie (ja) i hm... zdradzany, przedstawiony w trzeciej osobie (on). Edytowane 5 Kwietnia 2021 przez siachna (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi