aitch Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2021 zasadziłbym taką czerwoną Różę, której nie zepsują żadne wiatry, deszcze, burze. Różę, która przetrwałaby wieki patrząc na nas. gotowałbym jej codziennie, a ona by kwitła wielka jak dom nasz. zasadziłem już taką czerwoną Różę, którą psuje tylko ja, nieświadomie. pozwoliłem jej zwiędnąć, mimo próśb, uwag, naprostowań. wstyd. przepraszam, czy widziałeś gdzieś moją Różę? 2
[email protected] Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2021 @aitch Przepiękne dziewczę nazwana Różą, biegała boso do wiejskiej szkoły. Sukienka w kratę, nos usmarkany, kroki przez pola, jakże ją nużą. Pozdrawiam Aitch. A wiersz spolegliwy. 2
iwonaroma Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2021 Oryginalnie, a o róży tak trudno :) bo panna Róża w poezji eksploatowana bywała często... 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2021 Oj nie. Dawno już nie widziałem żadnej róży :)))) Pozdrawiam :) 1
Rekomendowane odpowiedzi