Gość Opublikowano 19 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2021 z cichym szelestem kruszeje pamięćgdy się spomiędzy kartek wykrwawiajak kurz zmącony płynąc bezwładniesuszonym liściem na moje kolanarozumiem wszystkie smutne piosenkii wiersze z chłodnych wieczorów wyłkaneumiem odnaleźć dni których bliznysłone i ciężkie - rozmyły atramentgdy przyjdziesz mnie już tutaj nie będziea jeśli kiedyś te blizny policzyszzrozumiesz że łączy nas przyjaźń koniecznaczulsza niż papier i cichsza od ciszy
Gość Opublikowano 19 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2021 @Gosława Ach, dziękuję! Starałem się podwójnie, bo to nowa wersja wiersza, który już kiedyś napisałem. Denerwowała mnie jego pierwotna wersja, bo powstała u samych początków mojego pisania i z perspektywy czasu wydaje mi się prymitywna i żenująca. I nie mogłem znieść myśli, że dzisiaj zrobiłbym to lepiej, a nie robię. Więc w końcu zrobiłem :D Ogromnie się cieszę, że Ci się podoba!
[email protected] Opublikowano 19 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2021 @error_erros Czytałem twój pamiętnik, łzami napisany, przybrudzona okładka jak w starej kronice. Zapach perfum Sauvage w literach ukryty, a serce bez namysłu zostało za drzwiami. Miłego weekendu, fragment mojego wiersza - "Kartka z pamiętnika" - podobne mamy inspiracje.
Marek.zak1 Opublikowano 19 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2021 Bardzo mi się podoba, mam tylko jedna prywatna uwagę, co do słowa przyjaźń, która w relacjach męsko damskich nic nie znaczy, a raczej jest to czyli "pozostańmy przyjaciółmi" pocieszenie na odpieprz, pardon le mot:). Pozdrawiam
Gość Opublikowano 19 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2021 @[email protected] No tak, zapewne napisano tysiące wierszy o podobnym charakterze. Ale musisz mi wierzyć na słowo, że inspirację czerpałem z załączonej piosenki, a Twojego wiersza nie znałem ;> @Marek.zak1 Tak, wiem... Choć kiedyś wydawało mi się inaczej. Jednak tutaj chodzi o pewnego rodzaju "szorstką przyjaźń", właśnie konieczną. Coś w stylu "muszę dobrze z tobą żyć, bo wiesz o mnie zbyt dużo". Bardzo się cieszę, że Ci się podoba, dziękuję!
iwonaroma Opublikowano 19 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2021 Ostatni wers - prawdziwe zwieńczenie :)
Gość Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2021 @iwonaroma Tak naprawdę to ostatni wers miał chyba najwięcej wersji zanim zdecydowałem się na tę ostateczną Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
duszka Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dla mnie w poezji, w pięknie tego wiersza odzywa się miłość.., a więc chyba jeszcze nie przeminęła, jedynie zmieniła swoją formę i swój wyraz. Pozdrawiam :)
Gość Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2021 @duszka Jeśli widzisz w nim miłość, niech tak będzie. Najważniejsze, że znalazłaś w moim wierszu piękno - za to szczególnie dziękuję :)
huzarc Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2021 @error_erros Doskonałe, przednie, czyta się z przeświadczeniem, że autor oswoił każde słowo i w sposób idealny skomponował je w poetycką całość.
Gość Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2021 @huzarc Ależ to miłe słowa! Dziękuję pięknie. Cieszę się, że Ci się podobało.
Antoine W Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2021 @error_erros nic nie dodam (do wiersza) bo marek.zak mi z ust wszystko wyjął.... choć może jedno dodam jednak - stare wersje pisane na gorąco, po podrasowaniu na zimno, mogą zyskać to coś.....
Gość Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2021 @Antoine W Zapewniam Cię, że ta zyskała. Pierwsza wersja była żałosna.
Leszczym Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2021 @error_erros Super. Ja z tych co bronią przyjaźni damsko - męskiej. To czasem się udaje i całkiem fajnie wygląda według mnie, ale to moja prywatna opinia, moje doświadczenia itd. Mi też się wydaje, że to najpiękniejszy Twój wiersz jaki czytałem. Jest ciekawy, fajny metaforycznie i taki lekki, zwiewny. 1
Gość Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2021 @Leszczym Ja, jeśli chodzi o przyjaźnie damsko-męskie, jestem na takim etapie, że nawet nie mam ochoty się nad tym zastanawiać. Po prostu dość mam rozkmin na ten temat na resztę życia. Pięknie dziękuję. Bardzo się cieszę, że Ci się podoba!
Rekomendowane odpowiedzi