Nefretete Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 (edytowane) / z niepełnego cyklu / Tysiąc myśli uderza mnie strzałami w potylicę powodując kaca od ciągłego pisania w pionie / wszyscy jesteśmy pionowi, nieprawdaż? / Ośmieliłem się dziś poznać siebie w poziomie moje czarownice ułożą ciało - odpocznę i usnę jak Królewna Śnieżka będąca w takiej formie nie oczekuję pocałunków ust wręcz przeciwnie oddając Wam swe myśli w wymieszane żwiry płynące w inercji pod prąd w Kolorado rzece dostąpię zaszczytu na pohybel Matce Naturze zasiadania wśród kamieni: z nimi moje szmiry Przywołały poszukiwacza w spokojnym nurcie zanurzał i przesiewał częstokroć masy myśli sitem i częstym płukaniem wód rzeki na dnie odnalazł mnie - w końcu Nasz molibden świeci Teraz ukażę się tobie przezroczystym warkoczem nad poziomem rzeki i magiczne słowa wypowiem: Wiol pömnuria ilian, wiol ono - O nuanen dautr abr deloi Letta orya thorna! nen ono weohnataí medh solus un thringa un fortha onr fëon var - Wiol allr sjon / tłumaczenie / Dla mego szczęścia, Dla ciebie - o piękna córo Ziemi Zatrzymaj te strzały! Jak to byś czyniła w słońcu i w deszczu wydaj z siebie wiosenny kwiat - by wszyscy go ujrzeli. Edytowane 15 Marca 2021 przez Nefretete (wyświetl historię edycji) 2
huzarc Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 (edytowane) @Nefretete Trzyma poziom;) i stawia do pionu:)Pozdrawiam Edytowane 15 Marca 2021 przez huzarc (wyświetl historię edycji) 1
Nefretete Opublikowano 15 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 (edytowane) @huzarc -:) No dziękuję Tobie. Sam wiesz, że od tego kłaniania się sobie, szyja w końcu boli-:)) To takie efemeryczne. Pozdrowienia Edytowane 15 Marca 2021 przez Nefretete (wyświetl historię edycji)
emwoo Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 @Nefretete słowo się rzekło więc nie mam wyjścia i muszę teraz "podlajkować" haha ;)
Nefretete Opublikowano 15 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 @emwoo Nic nie musisz-:) Wszak, to w podzięce Tobie uśmiech zostawię .
emwoo Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 @Nefretete wiem wiem, taki żarcik :) wiersz fajowy, taki inny ... a Ty to taka trochę Pocahontas w męskim wydaniu, ha? ;) 1
Nefretete Opublikowano 15 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 (edytowane) @emwooNie wiem czy wiesz? każdy facet czy kobieta, posiadają pierwiastki; zarówno te męskie jak żeńskie. Tylko trzeba je dostrzec. Czy się tego wstydzimy, czy nie -:)) Wtedy człowiek, jest pełną gębą i parą. Edytowane 15 Marca 2021 przez Nefretete (wyświetl historię edycji)
emwoo Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 @Nefretete oż kurka, moje klimaty! no pewnie, że wiem!!!! jedno z zadań do przerobienia (na naszej pięknej Gai) dla obecnej cywilizacji to między innymi właśnie synchronizacja obu tych elementów - zarówno w sobie samym jak i na poziomie relacji damsko-męskich. i polaryzacja biegunów wszelakich zresztą też ;) 1
Nefretete Opublikowano 15 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 (edytowane) @emwoo OOO! No proszę -:) Czy to przeciwieństwa się przyciągają, czy nie; to zawsze jesteśmy częścią opiłków jednego żelaza. Edytowane 15 Marca 2021 przez Nefretete (wyświetl historię edycji) 1
BPW Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 @Nefretete wiersz jest super Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. taki jak lubię. Pozdrawiam i miłego pisania
Nefretete Opublikowano 15 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 @Nefretete @BPW Dziękuję ci bardzo! Samo pisanie, nie zawsze jest miłe-:)) Pozdrowienia ślę!
BPW Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 (edytowane) @Nefretete pisania z przymusu unikaj, rób to tylko dla pasji. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 15 Marca 2021 przez BPW (wyświetl historię edycji)
Nefretete Opublikowano 15 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 @BPW Wyobraź sobie, że z jednego kwiatka przeskoczyłem na drugi-:) Tamtem kwiatek, był zbyt trujący dla mnie. W ten natomiast,wrastam coraz to głębiej i głębiej. Końca nie widać -:)) 1
emwoo Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak jest ;) i wszyscy drgamy wspólnie zawieszeni na promieniu Kosmicznego wydechu, który dał życie :) tak sobie czasem myślę, że ekspansja kosmosu o której się mówi jest niczym innym jak wydechem Źródła ... skoro każdy organizm oddycha to Wszechświat też ... tylko się nieco mózg przegrzewa jak człek zacznie to kontemplować i poddawać intelektualnej obróbce —> całe „stworzenie” (nam jawiące się wręcz jako nieskończoność) jest dla Rdzenia zaledwie oddechem .... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Nefretete Opublikowano 15 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 (edytowane) No widzisz; to się rozumiemy całkowicie -:) W tym narzeczu jest ten cykl wierszy, który tkam. Na zasadzie - dziękuję, że mnie oświeciłaś (eś ) Popatrz na inteligencję - jako słownikowe pojęcie - ona jest adaptacją naszego postrzegania, analizowania; przez co wszystko staje się obiektywne. Istny teatr. / Oczywiście, nikomu tu, z wszechobecnych nie ubliżam - to tylko moje gadanie / To wszystko jest zewnętrzne; a drzwi istnieją do wewnątrz. Kluczyk tylko my mamy. Subiektywizm daleki jest od obiektywizmu. Zawsze się gryzły. Popatrz nań! Choćby pola morfogenetyczne, które wsród szpaków idealnie korelują z czymś; co dla nas, może być tylko podziwem. To coś, to natura i kosmos. Więc moje pytanie, do którego momentu, mieliśmy z nią kontakt? Inteligencja nigdy nie będzie wrodzona; za to instynkt samozachowawczy, czy intuicja, zawsze będzie się zmieniać! W myśl tego: ludzkie życie to strumień przeżyć i doświadczeń - tylko ci podpowiem, co mam na myśli. To jest światek nieprzewidywalny, nieokiełznany, dynamiczny. W nim nie ma celu, jedynie sam w sobie, jest trwaniem i tworzeniem. Czy to więzienie? , bo też się nad tym zastanawiałem. Dla jednych: nim będzie, dla innych nie -:) Statycznie ujmując, ludzie się czegoś boją.... Pozdrowionka dla Ciebie Edytowane 15 Marca 2021 przez Nefretete (wyświetl historię edycji) 1
Nefretete Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @Kot Porównałem molibden do niobu. Stąd ta magia, bo ma miejsce Niobe w mitologii -:) Dziękuję za zajrzenie. Wybacz, że tak późno odpowiadam. Pozdrowienia ślę!
Rekomendowane odpowiedzi