Gość Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2021 mógłbym cię tu i teraz w pokoju na klucz zamkniętym naruszyć myślą i czynem mógłbym rozerwać na strzępy albo zamienić oczy w dwie pustki wymazać uśmiech bezwzględnie odciąć od siebie choć mógłbym nadal nie umiem i znowu w ramach pamięci pomiędzy bibelotami zostawiam cię całą i zdrową by mnie dusiły te ramy
Leszczym Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2021 @error_erros mogę, ale nie muszę, a zatem tego nie czynię;) Coś w tym wierszu jest... Wszyscy wszędzie poniekąd tkwimy w ramach i nie wiem czy to dobrze, czy źle całkiem;)
Gość Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2021 @Leszczym Taka już chyba ludzka natura, że każdy musi w jakichś ramach tkwić ;>
huzarc Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 @error_erros Mogę i chcę, a boję się i wzdrygam, rozterki i zawahania, między popędem, ludzkim lękiem a rozumnym sumieniem. I tak sobie po obwodzie trójkąta spacerujemy. Pozdrawiam.
Gość Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 @huzarc I dopóki mamy w sobie emocje - tak raczej pozostanie. Pozdrawiam również!
Antoine W Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2021 @error_erros a to Ja zaniedbałem, ominąłem? poprawiam się - dobre.
tetu Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2021 Podoba mi się konsekwencja prowadzonej myśli. Ładny liryk, jednak na własny użytek czytam bez ostatniego wersu. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi