[email protected] Opublikowano 2 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 @Waldemar_Talar_Talar Waldku dziękuje za dobre słowo, ale nie byłbym sobą gdybym nie miał wątpliwości... brakuje jednak Homera, niech to jasna cholera! Trzymaj się zdrowo.
Gość Franek K Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 @[email protected] Składam broń Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
[email protected] Opublikowano 2 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 @Franek K A ja ciągle szukam, ale wiesz jak jest z polską ortografią?!.
Somalija Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie, Grzesiu to raczej ciekawość Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Dobrej nocy.
[email protected] Opublikowano 2 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 @Somalija Wszystkiego dobrego Ago, nie ma u mnie w bibliotece gminnej, chętnie bym przeczytał. Dobranoc.
Gość Radosław Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 @[email protected] Wszystko się zmienia i płynie: język, forma, włączając w to wspomniane przez Ciebie narzędzia. Spacja w tym towarzystwie brzmi wręcz kosmicznie. Tak, odwiedzamy muzea, ale czy ktoś z nas tam mieszka? Pozdrawiam serdecznie
huzarc Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 Może nadchodzą znowu czasy, że trzeba będzie całą Klasykę z pietyzmem schować dyskretnie za grube mury i strzec jej uważnie przez teraźniejszymi hunwejbinami, bo może kiedyś jeszcze przyjdzie chwila, gdy ciągłość stanie się ponownie wartością i będziemy dalej żeglować wedle gwiazd mierzonych sekstansem, a nie wg szaleńczych snów pijanych kapitanów. 1
[email protected] Opublikowano 3 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 @huzarc Obyśmy nigdy nie doczekali takich czasów, one już były i niech się zapadną pod ziemię. Pozdrawiam Huzi, miłego dnia.
[email protected] Opublikowano 3 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 @Franek K Franku zobacz czy tak może być, nie dawało mi to spokoju że druga strofa odbiega od pozostałych trzech, bo wiadomo pierwsza jest tylko wstępem. Tylko szczerze. Miłego dnia.
Gość Franek K Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 @[email protected] Grzegorzu, Ja do treści nic nie miałem. Chodziło mi tylko o znak zapytania. Nie chcesz więc myślnika, wolisz wielokropek? Cóż mam na to odrzec? - Jam czytelnik marny. Choć czytam uważnie, ty jesteś autorem, Wtrącam swe trzy grosze, lecz czy są coś warte? Nawiasem mówiąc, to znak zapytania w ostatnim wersie też mi się wydaje nie na miejscu ;)
[email protected] Opublikowano 3 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 @Franek K Franku ale jest podobnie jak w trzech ostatnich strofach a do tamtych uwag nie miałeś, ten sam krój poetyczny, tekst stylistycznie ujednolicony, a więc o co chodzi? Wszystkiego dobrego.
Antoine W Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 @[email protected] "czy" razy musiałem przeczytać :) Warto było. 1
[email protected] Opublikowano 5 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 @Antoine W Dziękuje Antoine, jak widzisz nie wszystkich przekonałem i to jest piękne, bo z gustami się nie dyskutuje. Miłego weekendu. 1
[email protected] Opublikowano 7 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2021 @Patt Pancy Nic dodać nic ująć, jak się chce uderzyć Patt to kij się znajdzie, można nawet małą kropką zdzielić choć najmniejsza. Trzymaj się zdrowo.
Rekomendowane odpowiedzi