Czarek Płatak Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2021 Stała się Spadało a jego krzyk się wznosił. Ono gdzieś w głąb krzyk w górę leciał ono w górę krzyk w głąb się zapadał. Kiedy przez chwilę wypełnioną wrzaskiem przedarła się myśl że tak musi wyglądać koniec i jedyne co pozostało to się z tym pogodzić stała się Światłość. 4
Antoine W Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2021 @Czarek Płatak Ale parabola. Ledwie żem pojął, choć wydaje się proste, nie jest.... Serduszko dla Ciebie. 1
huzarc Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2021 @Czarek Płatak Jak zawsze wysoki poziom myśli i słowa. Pozdrawiam autora. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2021 Witam - coś dla siebie tu znalazłem - Pozdr.
Czarek Płatak Opublikowano 25 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Te sprawy chyba nigdy nie będą proste. Cieszę się, że rozszyfrowałeś chociaż rodzaj nijaki może wprowadzać w błąd, a przecież 'ono' nie ma płci. Chyba ;) 1
Czarek Płatak Opublikowano 25 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pewnie to 'ono' mogło Cię zmylić. Wybrałem ten rodzaj, bo uznałem, że opisywane hmmm zjawisko nie ma płci ;) Myśl złapałem i przesyłam dwie swoje :))
Czarek Płatak Opublikowano 25 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję :) I odpozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2021 Czarku, dla mmie to czysta abstrakcja. Nie mogę poukładać w żaden sposób. Próbowałem to połączyć z Wielkim Wybuchem, lub z jakimiś opisem religijnym (co zdaje się sugerować to "stawanie się Światłości" - z dużej litery), ale nic mi nie wychodzi. Ostatnie skojarzenie , to Ono, to Słowo - Logos, ale czytając Twoje odpowiedzi dochodzę, do wniosku, że ten kirunek też jest błędny. Pozdrawiam
Gość Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2021 Siemasz, Czarku! Miło zobaczyć tu znajomego autora :D Ja, na swój chorobliwie dekadencki sposób, widzę tu początek życia, przewrotnie widziany jako koniec bezpieczeństwa i wygodnej stagnacji. Bo jeśli tak ów początek wygląda z perspektywy rodzącego się człowieka, to jak on może być optymistą w kwestii tego, co go czeka "na zewnątrz"? Tak to widzę, prawdopodobnie zupełnie błędnie ;D Pozdrów się!
Czarek Płatak Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czasami zdarza mi się podpowiadać, ale tym razem się wstrzymam ;) Dzięki za wizytancję. Pozdrawiam Podobno, podobno :) O, a ja nie kojarzę z km mam przyjemność. Mam nadzieję, że mi to wybaczysz. Ostatnio coraz żadziej tu bywam. Interpretujesz niemal dobrze, tylko nie w tą stronę, ale w sumie myślałem, że i w tą będzie można. Czyli w ogólnym rozrachunku to dobra interpretacja :)) Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi