duszka Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2021 mów do mnie nie głośniej niż szmer mojego źródła pozwól stąd odejść ugasić pragnienie i kiedyś nie wrócić 6
[email protected] Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2021 @duszka Duszko mam taki strumyk pod Sowią Górą, siadam tam czasami i słucham tego szmeru, tej rytmicznej mowy. Czasami mówię do niego, wokół las i pustka, strumien i ja... i ta nasza pogawędka. Gdyby tej rozmowy ktoś podsłuchiwał? Wszystkiego dobrego. 1
iwonaroma Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2021 Może zrezygnować z mojego? A zostawić samo źródło... Poza tym ok :)
duszka Opublikowano 12 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Napisz o tym, to mógłby być na pewno piękny wiersz :) Dziękuję Ci za podzielenie się tym przeżyciem i również życzę wszystkiego dobrego :) Chyba wiem, co masz na myśli - że wszyscy mamy to jedno wspólne źródlo... Jednak chciałam w tym wierszu odnieść sie do tego, co jest we mnie, do sięgającej mnie "odnogi" tego źródła, o tą osobistą pochodzącą od niego cząstkę... Cieszę się, że reszta jest ok :) Dziekuję Ci i pozdrawiam! @huzarc @Ewa Witek Pięknie Wam dziękuję i pozdrawiam! :) :) 2
[email protected] Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2021 @duszka Duszko każdy ma Swoje źródełko, które siąpi tylko dla niego, niech szemrze... zostaw? Miłego wieczoru. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2021 Witam - jestem na tak - Pozdr. uśmiechem. 1
duszka Opublikowano 13 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja Ci dziekuję uśmiechem, Waldemarze :) I pozdrawiam. Pożegnanie wszystkiego, co bliskie - za życia na chwilę, żeby zaczerpnąć ze źródła, a kiedyś bezpowrotnie... Dziękuję Ci i pozdrawiam :)
duszka Opublikowano 13 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2021 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się :) To, co dla nas teraz jest "wszystkim" jest może "przedsionkiem" wieczności lub koniecznym "wstępem" do niej... Ja lubię nadawać życiu sens - na różne sposoby :) Pozdrawiam! Edytowane 13 Lutego 2021 przez duszka (wyświetl historię edycji)
Antoine W Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2021 @duszka cisza bywa najpiękniejszą ;) 1
duszka Opublikowano 13 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może dlatego, że słyszymy w niej ten "szmer naszego źródła"..? :) Dziękuję ci za miłą wizytę i pozdrawiam :) 1
duszka Opublikowano 14 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2021 @Radosław Dziekuję Ci i pozdrawiam :)
Gość Radosław Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2021 @duszka Czytam to jako kwintesencję wyzbycia się swojego ego. Nie wiem, czy dobrze rozumiem przekaz utworu. Na pewno jest intymnie ;) Pozdrawiam.
duszka Opublikowano 14 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trafiłeś w sedno, Radosławie :) Tą wypowiedź odniosłam do wszystkiego, co zagłusza moją najgłębsza prawdę (tozsamość?), moje duchowe złączenie z nią. To może być "rozkrzyczany świat", inny człowiek, albo też mój własny lęk... Dziękuję Ci za komentarz :)
Gość Radosław Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2021 @duszka troszkę zbierałem się do tego wiersza. Nie mogłem wyłuskać przekazu. Może z uwagi na zakończenie. Po kolejnym podejściu. Zobaczyłem przekaz inaczej. Ale wiersze wymagają namysłu, ciszy i skupienia. Przekaz nie jest wcale taki oczywisty. Bądź pozdrowiona Duszko.
Rekomendowane odpowiedzi