Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

O SAŁATCE

WarszawiAnka

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Drabble   Często wracam pamięcią do czasów, kiedy jako dzieci bawiliśmy się w sadzie. Tego pamiętnego roku jabłka wyjątkowo obrodziły. Z naszym sławetnym odmieńcem, mieliśmy istny krzyż pański. Lubił też zrywać niektóre. Później deptał leżące na trawie i się chwalił, że w jego koszyczku są wyjątkowo piękne i pyszne. Częstując nas, powtarzał do znudzenia, że tylko on poznał tajemnicę prawdziwego smaku i wyglądu.   Tego dnia poszliśmy wcześniej, by wyzbierać spady i mieć święty spokój. Nie przyszedł więcej. Podczas naszych porządków asekuracyjnych, już nie żył. Zmarł nagle.   Któreś z dzieci, na różaniec zaplątany w zimnych dłoniach, położyło połowę jabłka. Mieliśmy wtedy mieszane uczucia.
    • myślę o tobie opuszkami językiem  upojona wrażeniem intymnego smaku w czerwieni warg   niekończący się pocałunek  dochodzę we śnie  tuż po brzasku  po przebudzeniu na żywo  orgastycznie mokra    jesteś pod dolnymi powiekami  w ustach wzdłuż ud  w moim za tobą    szaleństwie         
    • Gdy już łamać skrzydła przestanę O rzeczy dziwnie zwichrowane I pojmę też, że kompromis tkwi Za każdą parą uchylonych drzwi, Gdy Życiu prosto w oczy spojrzę Ze spokojem i zimno mądrze, Życie Prawdę da mi z hojnością, A w zamian - zapłacę młodością.   I Sara: When I have ceased to break my wings Against the faultiness of things, And learned that compromises wait Behind each hardly opened gate, When I have looked Life in the eyes, Grown calm and very coldly wise, Life will have given me the Truth, And taken in exchange — my youth.    
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

W zasadzie w każdej dziedzine, im dalej w las, tym więcej drzew. Coś z pozoru niespomplikowanego, może w rzeczywistości być zupełnie inne, niż myślimy.   Świetny wiersz.
    • Zaszyłam się igłą zwątpienia z nićmi niechęci  Tylko nie wiem gdzie jestem Raz jest to pustkowie ze śladami bytowania O jakże smutne bo opuszczone Raz morze północne zimne i stalowe A niekiedy nic choć nic nie jest możliwe  Więc raczej niepokój i oczekiwanie Ale już nie takie słodkie  Jak to przed studniówką czy przed pierwszym balem Oczekiwanie na coś co nieuniknione?  A bodajże to - powracający temat aż do znudzenia  Spruć to w cholerę wziąć żyletę jakiejś nowej motywacji Ale ileż to  energii trzeba na to Kurczę  Już mi się nie chce Nie chce się stagnacji i nie chce się nowego  Więc czego się chce? Sama nie wiem  stąd niepokój  Ale w końcu kogo to obchodzi  Uspokój się i śnij  Jesteś piękna i słodka Śpij kochanie śpij 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...