Gość Franek K Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2021 (edytowane) Jest Japończyk pewien w świecie, Pisali o nim w gazecie. Wygląda on dość nijako, Ma na imię Jako Tako. Z zagadkowej dość przyczyny Ma on co dzień imieniny. Obchodzi je chętnie wszędzie, W domu, w szkole i w urzędzie. Choć Japończyk z pochodzenia, Wszystko robi od niechcenia Wciąż powtarza za to wszędzie: - Nie martw się tak - jakoś będzie. Spędza za to czasu wiele Ze swym dobrym przyjacielem. Co się Byle Jak nazywa, Razem lubią dokazywać. Jak nieszczęścia, co parami Wchodzą drzwiami i oknami. Zawsze skorzy do pomocy, Czy to w dzień czy późno w nocy. Gdy gdzieś tylko jest potrzeba, Tam spadają prosto z nieba, By ratować sytuację I wyłożyć swoje racje. Bardzo często ci panowie Przebywają na budowie. Doskonale się tam bawią, Coś zepsują, coś naprawią... Choć na bakier są z techniką Pomagają mechanikom. Naprawiają chętnie wszystko, Nie za dobrze, za to szybko. W piłkę także często grają, Jako tako się kiwają, A strzelają byle jak, Bo precyzji u nich brak. Przyjaźnią się z nimi wszyscy, Bo są bardzo towarzyscy. Za pan brat są z nimi dzieci, Które bardzo lubią śmiecić. Jako Tako jak posprząta, To się wszystko wala w kątach. Gdy Byle Jak mu pomoże, To wygląda jeszcze gorzej. Wcale nie chce im się uczyć, Wolą się po mieście włóczyć. Ciągle mają też ochotę, By gdzieś spłatać jakąś psotę. Do popisu duże pole Mają także w każdej szkole. A że zadań jest tam dużo, Swą pomocą wszystkim służą. Jako Tako się nauczy, Coś tam bąknie, coś tam mruczy, A Byle Jak coś podpowie I tak jakoś radzą sobie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 5 Lutego 2021 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
Gość Franek K Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2021 @Gosława A co ja z tego będę miał? Jeszcze, z tego co pamiętam, wisisz mi sernik chyba.
[email protected] Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2021 @Gosława Jako Tako, byle jak, chociaż Polak ale chwat. Trzymaj się zdrowo, nawet nie wiem Franku dlaczego kojarzysz mi się ze zdrowiem?
[email protected] Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2021 @Gosława Dla mnie 1/3... ale szarlotki z szarych renet, innych nie uznaję. Reniu proszę do kuchni, zapal piekarnik i stolnica na stół. @Gosława Masz paszport niemiecki?
Marek.zak1 Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2021 Świetne Franku, jeszcze dodaj ich krewną Starą Bidę:). Żeby było jeszcze lepiej, zobacz rytmy:). On Byle Jak się nazywa, --On się Byle Jak... lub Byle Jak on.... Za to się nie lubię uczyć .....:) Niedoszły muzyk się kłania:) Pozdrawiam
Gość Franek K Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2021 @Gosława W towarzystwie czyichś mężów nie jadam :) @[email protected] Dobrze by było. Dzięki Grzegorzu. Ty też się 3maj :) @Marek.zak1 Dzięki Marku. Tego mi właśnie brakuje - muzycznego słuchu. @dot. Chciałem ich odkurzyć i trochę odświeżyć. Dzięki.
Gość Franek K Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2021 @dot. Czyżby im brakowało temperamentu? ;) @Gosława To się już na ten temat nie rozwódźmy :)
Gość Franek K Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2021 @dot. Czekam zatem :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2021 (edytowane) tako jako wszyscy znacie chyba mieszka w każdej chacie lecz co wy powiecie na to że miał brata tako jako brata jego pewno znacie każdy słyszał o "otake" dodał "Polskie ja walczyłem" słuchać bardzo było miłe się braciszek powałęsał nie zostawił nawet pensa no bo jenów nikt brać nie chciał o Japonii mówić przestał zapomniano ten epizod zamawiano setę bryzol dzisiaj sytuacje znacie mam sentyment do "otake" pozdrawiam Edytowane 23 Stycznia 2021 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 1
Luule Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2021 @Franek K znów rozbawiasz i trafiasz w punkciki:) myślę, że wyszło lepiej niż jako tako! U Brzechwy były jeszcze żaby na aby-aby,ryby na niby, no i z wiersza kolega rak- byle jak:D pozdrawiam
Lahaj Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2021 @Franek K hej, szkoda ze zamknąłeś wiersz o zabijaniu miłości już zbierałem się odpowiedzieć dlaczego zgodziłem się z agrafka a tu kłódeczka. Mimo wszystko chce powiedzieć ze lektura tamtego wiersza była inspirującą. Pozdro
iwonaroma Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2021 :) Tylko 2 x 'dość' ... Może jedno ukrócić?
Gość Franek K Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2021 @Luule A to przez to, że imć Brzechwa szedł na łatwiznę ;) Dzięki i pozdrawiam. F.K. @iwonaroma Masz rację Iwono. Dzięki. Muszę znaleźć jakiś zamiennik :)
Rekomendowane odpowiedzi