Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Sylwester_Lasota Opublikowano 29 Grudnia 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 ciągle idziemy pod górę tato nie mamy baranka cisza ostra jak nóż który podcina radość poranka co dniem już nigdy nie będzie bo w czarną noc się przemienił przygasił słońce i gwieździe rozkazał zgasnąć nadziei ciemność rozrywa mi serce głos jak grzmot z jasnego nieba odłóż zbrodnicze narzędzie przebacz mi synu mój przebacz on wie już o tym na pewno że są wartości ważniejsze niż życie nie wiodłeś mnie nadaremno na krwawy ołtarz na szczycie 10
joanna53 Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 świetny wiersz, pozdrawiam:)
jan_komułzykant Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 chcesz powiedzieć, że kolejny raz się nie uda? Wartości ewoluują, często nawet nimi nie są. Pozdrawiam.
Karina Westfall Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zaraz mi się przypominały momenty w moim życiu, kiedy nie posłuchałam swojej intuicji. Wiersz bardzo mi się podoba. Pozdrawiam serdecznie. 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 29 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki serdeczne. Wzajemnie :) "Wartości", to nie najlepsze słowo w tym przypadku, ale brakuje mi właściwego ich zamiennika... Dzięki za czytanie i odwzajemniam pozdrowienia. Cieszę się z podobania, o momenty nawet nie pytam. Również serdecznie pozdrawiam.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 Witam zacny wiersz- ma iskrę... Pozdr.
Sylwester_Lasota Opublikowano 29 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Waldku. Pozdrawiam Również
Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Prawda. Dziękuję serdecznie i pozdrawiam również.
Marek.zak1 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Ranią głównie bliscy, potem dorabiając sobie do tego usprawiedliwienie, także z wyższych wartości, usprawiedliwiające ich łajdactwo. Pozdrawiam. 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Różnie z tym bywa. Jednak najczęściej rany zadane przez bliskich bolą najmocniej i równie często są najgłębiej skrywane. Również pozdrawiam. Najlepszego w 2021! 2
Gość Franek K Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Taki klimat jak u Cohena. To komplement Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wielkie dzięki :) Najlepszego! :)
Wiechu J. K. Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Sylwester_Lasota Czytając Twój wiersz kilkanaście razy starałem się wczuć w tą biblijną historię bez emocji: sprawa niełatwa. pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bo to niełatwa historia. Dla mnie też jedna z najtrudniejszych, bo jednocześnie wczuwam się w rolę ojca i syna. Również pozdrawiam Edytowane 30 Grudnia 2020 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji)
Wiechu J. K. Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właśnie o tym samym myślałem: wczuwanie się w rolę tych dwóch. Pozdrawiam
Marek.zak1 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 A może Bóg oczekiwał sprzeciwu Abrahama i jego brakiem się głęboko rozczarował? Tego nie wiemy. Pozdrawiam 1
Wiechu J. K. Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I takiej opcji nie można odrzucić! Któż wie! Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi