Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Joachim Burbank Opublikowano 14 Grudnia 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 jestem zwyczajnym mężczyznąjakich wielucodziennie mijasz szary nie mający nic do powiedzenia każdego dnia zrywam łańcuchy okowy serca które blokują mnie przed życiem łapię kolejny oddech starając się dostrzec piękno świata 8
Wędrowiec.1984 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 (edytowane) Jeśli zrywasz łańcuchy to nie jesteś zwyczajnym mężczyzną. Wiele osób nie ma siły by je zrywać. Edytowane 14 Grudnia 2020 przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji) 1
Joachim Burbank Opublikowano 14 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 (edytowane) @Wędrowiec.1984 bardzo dziękuję! Mi też brak sił... Edytowane 14 Grudnia 2020 przez Joachim Burbank (wyświetl historię edycji)
Marek.zak1 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 Dobre. Zawsze przy takich tekstach przypomina mi się "Celluloid man" z musicalu Chicago.
Joachim Burbank Opublikowano 14 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 @Marek.zak1 Dziękuję Marku!
duszka Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rozumiem takie odczucia.., ale jednoczesnie wiem, że powstają na podstawie błędnego przekonania o sobie, lub niewiedzy o tym, kim się naprawdę jest.., i przypuszczam, że to one blokują czy zakładaja te łańcuchy... Dlatego odważę się odpowiedzieć: Peel nie jest szary, jest tylko w cieniu. A wiersz, choć dotyka cierpienia, podoba mi się. Serdecznie pozdrawiam :) Edytowane 14 Grudnia 2020 przez duszka (wyświetl historię edycji)
Joachim Burbank Opublikowano 14 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 @duszka dziękuję za szczerość i wnikliwość! Miłego dnia! @Radosław @AnnaWiola bardzo dziękuję za serduszka:) 1
Joachim Burbank Opublikowano 14 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 @beta_b dziękuję bardzo!
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 Witam - bardzo udany wiersz - spełniony... Pozd.
tetu Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 Niech peel postara się wybić z głowy takie stwierdzenie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i weźmie się w garść. Każdy ma w sobie jakąś barwę (szary to też barwa , choć potocznie mówi się, że to niekolorowość, to jednak barwa uzyskana z połączenie bieli i czerni, więc zależy kto co lubi) ale już na pewno każdy ma coś do powiedzenia;) Wydaje mi się, że podmiot ma zaniżone poczucie własnej wartości i jest mocno zatrzaśnięty w sobie, a to trzeba zmienić. Dobrze, że zrywa te łańcuchy i stara się dostrzec piękno, bo to znaczy, że walczy z sobą, a to już duży krok do przodu. Niech zatem peel tak trzyma. Z niekolorowości można stać się kolorowym ptakiem i tego podmiotowi życzę. Pozdrawiam.
Joachim Burbank Opublikowano 14 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 @Waldemar_Talar_Talar dziękuję Waldku! @tetu w imieniu podmiotu dziękuję za motywację!
Lahaj Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. do tego miejsca na tak
Joachim Burbank Opublikowano 16 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2020 @Lahaj dzięki! @Dag @MIROSŁAW C. dziękuję Wam za obecność!
Rekomendowane odpowiedzi