POWOŁANIE (wiersz przewrotny)
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Konrad Koper 4 806
Słychać krakanie:
w lesie, polu, na polanie…
Odpowiada echo.
Piosenki słucha licho.
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Myszolak · Opublikowano
@andrew Dziękuję :) widzę jutro... ładne to. Idealne podsumowanie. Pozdrawiam :) @Berenika97 O to ciekawa uwaga, najpierw podmiot analizuje co właściwie się przed nim jawi, potem przykrywają go uczucia. Dziękuję :) @marzipan Dziękuję - jeśli znajdziesz, chętnie przeczytam twoją interpretacje.Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Ładnie nazwane... głębia szarości a powierzchowny błękit...choć tego nie napisałeś, ale próbuje czytać między wierszami :) :)) -
Przez KOBIETA · Opublikowano
Niebo chmurzaste zaćmiło widok wilgotne krople plamią sukienkę, przez tamę wody smutek dostrzegam dziś spaceruję z deszczem pod rękę. Na rzęsach mżawka włosy przemokły. Jak ja wyglądam? Katar zagościł. Czy ta ulewa przelotną będzie, czy się rozpada już tak na dobre.? Zgubiłam kolczyk, w wielkiej kałuży burza szaleje, jak na estradzie ciemny horyzont dreszcze na ciele mam już kalosze i parasolkę. Pamiętam…B.J. -
Przez marzipan · Opublikowano
@Myszolak niebo? nie... bo szaro :DZaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Ten (światło)cień na widok podmiotu niesie z sobą element wzbudzający niepokój. Nie wiem, czy nie poszukać w tym wierszu drugiego dna... Kontrast zapewne ma źródło w zestawieniu głębi szarości oczu z blaskiem miłości, ale... kto wie? :D -
Przez Nata_Kruk · Opublikowano
Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
... cudownie ten wiersz płynie. Bardzo dojrzała i przemyślana treść. Piękna forma. Pozdrawiam, Vioara. -
Przez Nata_Kruk · Opublikowano
Migrena dobrze to określił.. "walisz prostu w mózg i serce".. tyle naszego, bowiem chwilami traci się nadzieję, że coś się jeszcze w ogóle może zmienić. Lubię Cię w tych.. nerwach.. mocne, z zadziorem płynącym z serca. Dołączam.
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne
Rekomendowane odpowiedzi