Gość Franek K Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2020 (edytowane) Z dnia na noc zimno mi bardziej, Wciąż drżę i kulę się w sobie, Mróz już wypalił me wnętrze, Wolno się skrada do powiek. Z sufitu pada śnieg sypki I chłodna skrzypi podłoga, Bałwana lepi wiatr w kącie, Skrzy się niewidok na oknach. Ściany zaszkliły się lodem, Wzrok ślizga się po przestrzeniach. Szron się osadził na włosach, Ogień w kominku popękał. Krew stygnie wolno w naczyniach, Alkohol w żyłach się ścina. Czy kiedyś przyjdzie tu wiosna? Na złe panoszy się zima. Edytowane 8 Grudnia 2020 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2020 To Twoje czarnowidzenie Wiersz przecudnej urody z jeszcze lepszym obrazowaniem Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Gość Franek K Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2020 @Gosława Dzięki. Naprawdę jest mi cholernie zimno, nawet latem :( @dot. Dzięki Dot. Trudno wrażliwością rozgrzać ciało :/
Marek.zak1 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2020 Taki mróz bywa w domach nawet w lecie i nie wiadomo, co robić. Pozdrawiam
Gość Franek K Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2020 @Marek.zak1 Tak niestety bywa. Dzięki Marku i gorąco pozdrawiam :)
Gość Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2020 @Franek K mnie też ale co zrobić ? Tylko ciepła pieprzyna i kubek kakao pomaga Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Gość Franek K Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2020 @Gosława Kakao powiadasz? Wolałbym kakaową panią pod pierzyną :)
Gość Franek K Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2020 @dot. Jako geolog i pomocnik kamieniarza faktycznie trochę o tym wiem. Próbuję to także czasami ubierać w słowa, ale z różnym skutkiem. Pozdrawiam. FK.
Annie Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2020 (edytowane) Piękne obrazowanie w wierszu. Cóż, jakaś lodowa panna by się przydała, żeby za szybko ten lód nie rozpalić :) Bo nastąpiłaby sublimacja, a nie wiem czy taki byłby cel. Pozdrawiam Edytowane 8 Grudnia 2020 przez Annie (wyświetl historię edycji) 1
Gość Franek K Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2020 @Annie Ale wtedy można wysublimować smak słów. Dzięki Annie i pozdrawiam cieplutko :)
Annie Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2020 (edytowane) Trochę popracowałabym jednak nad wiersze, bo uważam, że warto. Na mój gust za dużo się. No i tutaj Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tym bardziej :) Edytowane 8 Grudnia 2020 przez Annie (wyświetl historię edycji)
Gość Franek K Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2020 (edytowane) @Annie. A to "się" porobiło :) Dzięki za czujność. Edytowane 8 Grudnia 2020 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2020 @Franek K Mroczne jak "Świteź" Pozdrawiam
Gość Franek K Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2020 @Andrzej_Wojnowski Dzięki. Jest chłód i jest mrok. Dotkliwi bracia. Pozdrawiam. FK.
joanna53 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2020 świetny wiersz, trzeba żyć nadzieją, że będzie lepiej, pozdrawiam.
Gość Franek K Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2020 @joanna53 Byleby mróz tej nadziei nie ściął... Pozdrawiam ciepło. FK.
WarszawiAnka Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2020 Też nie znoszę, jak się zima panoszy. Na szczęście teraz zamiast mrozów mamy przymrozki... :) Pozdrawiam P.S. Wciśnij enter po ostatnim wersie, żeby wyodrębnić wiersz.
Gość Franek K Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2020 @WarszawiAnka Takem zrobił. Ona się rozgościła u mnie na dobre :( Dziękuję Aniu i pozdrawiam.
Gość Franek K Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2020 @Jakub Adamczyk; @Wędrowiec.1984; @Ewa Witek; @Radosław; @Natuskaa; @Antoine W; @beta_b Dziękuję za okazane serca i pozdrawiam. FK.
_M_arianna_ Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2020 @Franek K Należy ogień w kominku pewnie na nowo rozniecić, zawinąć się w ciepły kocyk, usiąść w fotelu i sklecić Wiersz o tym, jak się odtaja, kiedy za oknem śnieży, czekając na Mikołaja, zanim piecucha namierzy. 1
Rekomendowane odpowiedzi