Pan Ropuch Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2020 (edytowane) wędruję po śladach stąpam przekrwione mam oczy ciszę plączę w niemoc by krzyknąć przez wiatr przez burzę i ocean przez wszelkie stworzenie straciłem wiarę w to co boskie straciłem wiarę w to co ludzkie czyż to nie jedno i to samo spójrz upadam i zmierzcham programuję się na nową modłę teraz albo nigdy czy potem przegapiłem pociąg została mi droga bez biletu i peronu z bóg wie jaką końcową stacją Edytowane 1 Grudnia 2020 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji) 6
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2020 Witam - a ja kupuje w całości - Pozd. 1
Gość Franek K Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2020 Droga krzyżowa ma 14 stacji. Jam niewierzący, ale...
Lahaj Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To mnie bierze na bok i proponuje obiecuje nowe stacje a to i powrót na stare tory pozdro 1
jazzkółka Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2020 @Pan Ropuch O kryzysie wiary, odbieram wiersz jako dramatyczny wręcz. Dwie drobne uwagi. Za Agrafką co do "splątam" ("splączę"?) I może "tory" zamiast "droga", bo mowa o pociągach? Pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Pan Ropuch Opublikowano 1 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2020 @Agrafka @opal A jednak człowiek uczy się przez połowę życia, później już tylko repetuje :) Dzięki za to plączę jak widać język mi się poplątał. @Waldemar_Talar_Talar @Franek K @Lahaj @Dag Dziękuję za czytanie i komentowanie oraz serca całej szóstce Autorów! Pozdrawiam Pan Ropuch
duszka Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2020 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja mam wrażenie, że Ci z nas, którzy "przegapili pociąg" są ważnymi mostami łączącymi to, co było i się oddala, z tym, co jest i pędzi do przodu... To bycie "pomiędzy" jednak, nie pozwala przyporządkować sie w pełni jednej ze stron, powoduje podzielenie wiary na dwa kierunki i jej jednoczesne odczuwanie. To chyba wymaga wielkiej własnej siły, by jako most nie dać się rozerwać i właśnie w tej chwili sobie uświadamiam, że tą siłą musi być miłość... Dla mnie to trudny wiersz, ale warto było poświęcić mu uwagę. :) Pozdrawiam :) Edytowane 2 Grudnia 2020 przez duszka (wyświetl historię edycji) 1
WarszawiAnka Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2020 (edytowane) Rozumiem Peela. Ale czy człowiek analogowy musi upaść? Czy nie może przejść transformacji bez konieczności przeprogramowania? Pozdrawiam Edytowane 2 Grudnia 2020 przez WarszawiAnka (wyświetl historię edycji) 1
Gość Radosław Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2020 Wiersz przykuł moją uwagę tytułem. Może to moja nadinterpretacja, ale takie ujęcie może sugerować, iż człowiek postanalogowy to tali , który jest już tych atrybutów wiary pozbawiony. Wszelkiego dobra dla PL i dla Ciebie. Pozdrawiam.
huzarc Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2020 Nihilizm napędza myślenie, tworzy myśli, zmusza do działania, wreszcie ucząc pokory wynajduje drogi do jego przezwyciężenia. 1
Rekomendowane odpowiedzi