Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

To dziwne

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

To miłe, dziękuję Ci, Gabryś :)

A mi sparwaia radość Twój komentarz, Waldemarze :) Dziękuję i również radości Ci zyczę.

To przejście jest konieczne i przynajmnie częściowo, wymuszone przez życie, ktore walczy o swoje prawa, tak to odbieram... Dziękuję Ci za zrozumienie i miłe słowa :) Pozdrawiam serdecznie :)

@duszka "To dziwne już nie uciekam" - celnie uchwycony stan, kiedy człowiek pracuje nad zmianą, i nagle ku swojemu zdziwieniu spostrzega efekty. Podobnie z uzdrowieniem, zazwyczaj potrzeba czasu. 

Tu czytam, że PL wraca/wrócił do siebie, pokochał i przyjął. Dalsze słowa w wierszu to już konsekwencja tej postawy i świadectwo życia. 

Myślę, że wiersz jest z jedne strony intymnym zapisem a z drugiej na tyle uniwersalny że można się z nim utożsamić.  

Pozdrawiam 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Spowodowałeś tym komentarzem mój uśmiech :) Naprawde cieszy mnie Twój odbiór - jest w nim zrozumienie tekstu i piszącego zarazem. To ważne dla mnie w takich wierszach. Serdecznie Ci dziękuję i pozdrawiam!

Tak, ten obraz może zaskoczyć, ale tak samo zaskakująco pojawił się on we mnie w trakcie pisania i umieścił się w wierszu. ;) Po prostu uświdomiłam sobie, że coraz rzadziej "siedzę jak na szpilkach" czekając na coś, że żyję coraz intensywniej tym, co jest, tym co bez oczekiwań przychodzi. Tak, jak Twój szczery komentarz. Teraz go czytam i odpowiadam - to w tym momencie jest całe moje życie :)

Dziekuję Ci i pozdrawiam!