tomass77 Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2020 (edytowane) Coś się kończy Coś zaczyna się Poranki Przestają przechodzić W światła cień Coś się kończy Kończy się Rytmy nieba Na korze drzew Coś się zmienia Nie utrwala tego Oczu rdzeń Coś niepowtarzalnie Zmienia się Odchodzi Człowiek to coś Ubierze w światło nocy Ubierze w światło dni Przyodzieje w czas pór roku W pióra niewidzialnych kur ... Te kury nie pieją Po zmroku Edytowane 20 Listopada 2020 przez tomass77 (wyświetl historię edycji) 1
Stary_Kredens Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2020 Co z tymi kurami bo nie wiem czy to metafora czy pomyłka bom nie słyszała by kury kiedykolwiek piały
Bogdan Brzozka Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2020 (edytowane) @Stary_Kredens Też się zastanawiam, być może chodzi o znaczenie słowa ,,ten kur"-w mianowniku liczby pojedynczej, tyle że myli wcześniejszy cytat: ,,w pióra niewidzialnych kur". Jest tu niekonsekwencja, może powinno być np.,,przyodzieje w czas pór roku kur spod niewidzialnych piór." Wtedy wyrażenie ,,te kury nie pieją" w bierniku liczby mnogiej będą jak najbardziej na miejscu, chyba że się mylę... Pozdrawiam. Edytowane 22 Listopada 2020 przez Bogdan Brzozka (wyświetl historię edycji) 1
M_arianne Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2020 @tomass77 "Te kury nie pieją Po zmroku" gdaczą
tomass77 Opublikowano 21 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dokładnie o to chodzi. Kiedy kur zapieje .. Chodzi o rodzaj. Szkoda że takie rzeczy trzeba tłumaczyć. Pozdrawiam. T. @Stary_Kredens patrz Bogdan Brzoska. pozdr T.
Stary_Kredens Opublikowano 22 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2020 @tomass77 jak będę czegoś tam nie rozumiała to już wiem do kogo mam się zwrócić i wszystko będzie proste i zrozumiałe . Super. Kredens pozdrawia
Rekomendowane odpowiedzi