Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Czarek Płatak Opublikowano 13 Listopada 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2020 (edytowane) Jednak Moje jak woda, chociaż wciąż nie potrafię pływać, twoje jak skała rodząca, skała zielona i żywa. Moje jak palce ślepca, głodne i zalęknione, twoje jak pięść zaciśnięta, jak ostrze i chłodny płomień. Moje w podartych chmurach buja ptakiem niebieskim, gdy twoje woli akurat z ziemi zapatrzeć się w błękit. Moje co noc się kończy, w twoim światło dnia mieszka, a jednak wspólny mianownik znalazły nasze dwa serca. Edytowane 13 Listopada 2020 przez Czarek Płatak (wyświetl historię edycji) 14
[email protected] Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2020 @Czarek Płatak Czarku chyba "w błękit". Pozdrawiam pięknie.
Marek.zak1 Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2020 Jak zawsze świetny tekst, Czarku. U nas jest podobnie, u mnie chmury, u niej ziemia. To się jednak zaskakująco sprawdziło, bo ten kontakt z ziemią jednak jest ważny. Pozdrawiam
Gość Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2020 Ja sobie upodobałam szczególnie pierwszą strefę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cudna Gratuluję wiersza
Czarek Płatak Opublikowano 13 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oczywiście Dziękuje za czujność Odpozdrawiam To pocieszające, że nie jestem w tych odczuciach osamotniony. Pierwsza sfera dziękuje i pozdrawia.
Gość Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2020 @Czarek Płatak strofa ! Cholera mój tel żyje własnym życiem Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no nic się skubaniec nie słucha
jazzkółka Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2020 (edytowane) Bo w związku chodzi o NWW (najmniejszą wspólną wielokrotność), a nie NWD (największy wspólny dzielnik), że polecę matematycznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miłośnie, podoba Misię. Pozdrawiam Edytowane 14 Listopada 2020 przez opal (wyświetl historię edycji)
joanna53 Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2020 (edytowane) świetny wiersz, dobrze, że uzupełniacie się wzajemnie, pozdrawia serdecznie:) Edytowane 18 Listopada 2020 przez joanna53 (wyświetl historię edycji)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2020 Witaj - zakończenie odlotowe - no i całość znośna. Pozd.
w kropki bordo Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2020 @Czarek Płatak nie wiem akurat, czym różni się ptak niebieski od zapatrzenia w błękit...? Ale Pozdrawiam nieustająco :)
[email protected] Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 @Czarek Płatak Pierwsza i druga strofa świetne ale później coś się zamieszało z anaforycznym "moje" - "twoje", ale to moje subiektywne odczucie. Miłego dnia.
fregamo Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 @Czarek Płatak Oj, oj jaki idealizm, ale brzmi ładnie. Pozdrawiam Czarku, kimkolwiek jesteś i czego szukasz.
Magdalena_Blu Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 @Czarek Płatak Wiersz poprowadzony konsekwentnie z puentą. Pozdrawiam:)
Nata_Kruk Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 Moje, Towje nasze, ale jakie nasze... fajny pomysł na wiersz i bardzo dobrze zrealizowany. Pozdrawiam.
Czarek Płatak Opublikowano 15 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hahha, bunt maszyn. Podobno naukowcy są zgodni w tym, że ewentualność wymknięcia się spod kontroli sztucznej inteligencji stanowi potencjalnie największe zagrożenie dla ludzkiej cywilizacji.
Pan Ropuch Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2020 I ja tu się poszwendałem wiersz zobaczyłem - przeczytałem... Pozdrawiam Pan Ropuch
Czarek Płatak Opublikowano 15 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Dobrze napisane, to o NWW i NWD - zachowuję w pamięci ;) Dziękuję Przesyłam pozdrowienia :)
Czarek Płatak Opublikowano 15 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. NIejednemy niełatwo byłoby znieść taki stan rzeczy ;) Pozdrawiam
Czarek Płatak Opublikowano 16 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A chyba tym, że ptak niebieski jest błękitem, gdy tymczasem ktoś kto się jedynie czasem w błękit wpatruje nim bywa, albo być pragnie. Dziękuję i pozdrawiam nieustająco zarówno :)
Czarek Płatak Opublikowano 16 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rzeczywiście, jest tam delikatne przesunięcie. Dziękuję za odwiedziny i słowa. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi