Ten utwór został doceniony przez użytkowników. jazzkółka Opublikowano 11 Listopada 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2020 ptaki czarną wstęgą przepasały niebo wiążąc koniec z końcem deszczu z mokrą głową aż po horyzonty rozmyte i ciasne myśli smętnomokre bębnią szarugą w powieki listopad deszczy we mnie dosłotnie mam dość zbiera mi się na burzę 9
Bogdan Brzozka Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2020 @opal No no - mistrzyni metafory - mnie się podoba, bardzo, pozdro! :) 1
Wiechu J. K. Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a po burzy się rozchmurzy myśl złota przeczytałem parę razy i myśl ciasna szybko zgasła podoba się pozdrawiam :-))) 1
Natuskaa Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2020 Żołądkowa burza listopadowa... ciekawe :) Pozdrawiam. 1
jazzkółka Opublikowano 12 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2020 @Natuskaa A dlaczego "żołądkowa"? @Dag Dzięki Dag. Oby nie była to powtórka z 13go grudnia....... @Wieslaw_J._Korzeniowski "ciasne" są w tym wierszydełku też horyzonty niektórych z wczoraj, niestety... Ślicznie dziękuję za wizytę, pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Jacek_K Ech, oby obyło się bez (z)burzeń, Jacku. Pozdrawiam ciepło. @Bogdan Brzozka Nie wiem, co mam powiedzieć, Bogdanie. Ja, wierszydełkująca z doskoku. Może - bardzo Ci dziękuję, po prostu, że czytasz... Pozdrawiam serdecznie @Ewa Witek, @fanTomass - odwzajemniam serduszka z podziękowaniami 1
lena2_ Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2020 Puenta fajnie podsumowuje całość:):) 1
Natuskaa Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skojarzyło mi się z przeciążeniem żołądka "mam dość" i "zbiera mi się..." jakby coś nie mogło się strawić mimo usilnych chęci. 1
jazzkółka Opublikowano 12 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2020 @lena2_ Dziękuję, Lenko! Buziaki Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Natuskaa Dobre! I chociaż pisząc, miałam na myśli wyrażenie: "zbiera się na burzę", to Twoje dopowiedzenie pasuje tu jak, nomen omen, ulał Dziękuję i pozdrawiam.
Gość Franek K Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2020 Zapachniało tu trochę Staffem, a trochę Leśmianem :)
jazzkółka Opublikowano 13 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2020 @Franek K Dziękuję, Franku, za słowo pod tekstem. Być może za mocno zaciągnęłam się tym zapachem, dziecięciem w kołysce będąc, i stąd... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam, miłego dnia
Gość Franek K Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2020 @opal Jak to mówił mój kumpel "... kto łeb urwał chytrze..." :)
jazzkółka Opublikowano 13 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2020 @Franek K Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobre, podam dalej!
Czarek Płatak Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2020 Oj tam, oj tak6. Ale jakie ładne wiersze pisze ;)
Pan Ropuch Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2020 Dlaczemu burza listopadzi się i wzburza... Pozdrawiam Pan Ropuch
Rekomendowane odpowiedzi