fregamo Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2020 (edytowane) Może ta wymiana informacji Spowoduje że weźmiemy się za ręce Pójdziemy drogą codzienności Tą co czasem przechadza się szczęście W rozterkach popołudniowych spojrzeń Przybici w szafie istnienia Że też tak łatwo przychodzi Postawić w kącie marzenia Usunąć zbędne kilogramy Jak usuwa się dziecko Potem pozszywać skórą Splecione usta człowieka I wlec życie mozołem Karmiąc ślepe pragnienia Po co pochylać głowy Skoro kat już czeka 11112020 Edytowane 11 Listopada 2020 przez fregamo (wyświetl historię edycji) 5
Gość Franek K Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2020 Ale czy to nie przed katem pochyla się głowy? Bardzo wymowna ta szafa istnienia. Pozdrawiam. FK.
fregamo Opublikowano 11 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2020 @Franek K Dziękuję za słowa. Przed katem. Owszem. Ale nie codziennie. Pozdrawiam@Franek K
beta_b Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2020 Dwie pierwsze na tak, kolejne z mozołem. Może dlatego, że inaczej już odbieram życie, pozdrawiam bb
fregamo Opublikowano 11 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2020 @beta_b Dziękuję za wizytę. Pozdrawiam@beta_b
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2020 (edytowane) Witam - kupuje w całości - udany wiersz tak szeroko otwarte uwielbiam. Pozd. Edytowane 11 Listopada 2020 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Nata_Kruk Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To słowo, jak na moje ucho, wydaje mi się za długie, zaproponuję.. codziennych.. co rozszerzy też horyzont. Ogólnie na tak, fajne przemyślenia... końcowy.. kat.. trochę mrozi krew w żyłach. Pozdrawiam.
Czarek Płatak Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2020 Dokładnie. Nie ma co temu katu ułatwiać zadania. Czy nie powinno być 'z mozołem'? Pozdrowienia
fregamo Opublikowano 27 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2020 @Czarek Płatak Chyba powinno. Dziękuję za słowa. Pozdrawiam.
[email protected] Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 @fregamo Zawęziłaś dom, komnatę - do szafy istnienia, czyżby następna była ślimacza skorupa? Zawężamy pole postrzegania rzeczywistości... co zatem dalej? Pozdrawiam Fregamo.
Rekomendowane odpowiedzi