Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 5 Listopada 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2020 (edytowane) - Czy się Boże za mną ujmiesz? i pokażesz sens istnienia? wolno wzrastam, przyznać muszę i się grzebię w strefie cienia. Długo czekać nie musiałam, dowód zesłał wprost, prawdziwy, co nazywa się nowotwór i przyznaję się do winy, że w mig wrócić chęć mi przyszła do zwykłego w życiu bycia. Wyleciały w kosmos myśli i sens pytań o sens życia. Nagle świat wygląda cudnie. Egzystencji filozofia. Gdy realny problem wchodzi warta świeczki jest prostota. Wniosek łatwy, więc uważaj o co prosisz, o co pytasz, bo odpowiedź może nie być już tak bardzo wyśmienita. Edytowane 6 Listopada 2020 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 11
beta_b Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2020 @Jacek_K Już po operacji, czekam na histopat, ale jest ok. Cegła wyszła z tego wiersza, pewnie trudna do skomentowania, ale się dzielę wnioskiem, może w kimś zostanie. Pozdrawiam, bb 2
Gość Radosław Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2020 @beta_b Zdrowia, pogody ducha i dużo sił dla Ciebie. Pozdrawiam ciepło
beta_b Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2020 @Radosław Jest pogoda ducha, ciało dycha ale bez guza, jak bez kamienia u szyi. Dzięki Radku, ciepło pozdrawiam. bb PS I przepraszam wszystkich za w wierszu prywatę.
Sylwester_Lasota Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2020 Bardzo dorby wiersz. Zdrowia życzę.
Marek.zak1 Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2020 Dobry i mądry wiersz. Koleżanka mojego syna przechodziła egzystencjalne i depresyjne klimaty. Była na leczeniu. Po próbie samobójstwa, jest sparaliżowana od szyi w dół za wyjątkiem części jednej ręki. Teraz jest mocno zaangażowana w rehabilitację, uczestniczy wirtualnie w różnych akcjach. Jak w Twoim wierszu, ujrzała sens istnienia. Pozdrawiam i życzę zdrowia.
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Odpowie Ci wiatr. Co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Z tym skorupiakiem mam kontakt pośredni. Pozdrawiam.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2020 ładne dwa ostatnie wersy zamieniłbym wyrazy: Wniosek łatwy, więc uważaj o co prosisz, o co pytasz, bo odpowiedź może nie być już tak bardzo wyśmienita. tutaj drobna polemika ot dopiszę drobne wersy możesz prosić możesz pytać Jego plan jest zawsze pierwszy On prowadzi Twoją rękę a Ty ciągniesz w swoją stronę uczy Cię pokory wielkiej przy Nim nigdy nie utoniesz Pozdrawiam
Maria_M Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2020 Kiedy na głowie siwy włos zagości, ciesz się, uśmiechaj od samego rana, zamieniaj troski na małe radości, bo starość nie jest każdemu pisana. Beatko, pewnie siwych włosów jeszcze nie masz, ale to nie znaczy żeby nie cieszyć się każdą chwilą. Jestem w tym samym momencie, co Ty. I kto by pomyślał, że nas to spotka, a tu proszę: dzieję się. Pozdrawiam serdecznie:)) 1
Gość Franek K Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 Dobrze, że jesteś. Rozumiem, że tycie jest symbolem prozy życia, ale może jednak bycia byłoby lepsze? Końcówkę też widziałbym ciut inaczej: pytania - nie do zaakceptowania (niespodziewana). 3maj sie cieplutko. FK.
beta_b Opublikowano 6 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 @Sylwester_Lasota @Marek.zak1 @Andrzej_Wojnowski @Dag dziękuję za kilka słów i obecność. @Jacek_Suchowicz @Franek K korekty wprowadzone, dzięki za podpowiedź. @Maria_M zdrówka, jak coś to się odzywaj. bb
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 (edytowane) Chciałoby mi się powiedzieć czerp garściami bo ten stan intensywnych życia barw on nie będzie wiecznie trwał upij się kielichem życia od tej pory już na dobre wiedzieć bedziesz jak smakuje zwykły oddech tak doświadczyć może rak oprócz grozy daje smak Edytowane 6 Listopada 2020 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji) 1
beta_b Opublikowano 6 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 @Marcin Krzysica ładne, dzięki. Wycięłabym ten fragment refrenu, a resztę zostawiła jako odrębny utwór, dla każdego. bb Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Agrafka Zdrówka Agrafko, ciepło pozdrawiam, bb 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 Witam - zdrowia i jeszcze raz zdrowia życzę - nie poddawaj sie jesteś ikoną tego portalu... Miłych chwil ci życzę. 1
Pan Ropuch Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 Becia nie wygłupiaj się - szybciutko odpędzamy myślami robale i piszemy kolejne wspaniałe wiersze. Tymczasem wysyłam dużo ciepła i energii. Pozdrawiam ciepluteńko Pan Ropuch ps. za prywatę z góry dziękuję! :)
Gość Radosław Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 @beta_b To o czym piszesz jest uniwersalne i raczej bez pierwiastka osobistego nie było by tak wymowne.
Rekomendowane odpowiedzi