joanna53 Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2020 (edytowane) Wiatr przysiada na kamieniu połamany leży krzyż wierzba schyla się ku niemu jedno ramię pokrył liść Tu gdzie łzy nikt nie uroni dawno zapomniany grób dusza prosi o modlitwę proszę pomóż spłacić dług Edytowane 4 Listopada 2020 przez joanna53 (wyświetl historię edycji) 5
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2020 Witam - przemawia ten krzyż zapomnienia. Pozd.
joanna53 Opublikowano 4 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2020 Dziękuję i pozdrawiam serdecznie:)
duszka Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2020 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam mieszane uczucia... Pierwsza zwrotka podoba mi się bardzo, druga - wydaje mi się mało liryczna i "wywierająca nacisk" na reakcję, a trzecia spodobałaby mi się też bardzo, gdyby nie powtarzała sie w niej "wierzba", a w miejscu tego wersu przesunąć z drugiej zwrotki "dusza prosi o modlitwę. Pozwolę sobie Ci pokazać, tylko dla zobrazowania, co mam na myśli: Wiatr przysiada na kamieniu połamany leży krzyż wierzba schyla się ku niemu jedno ramię pokrył liść Tu gdzie łzy nikt nie uroni dawno zapomniany gróbdusza prosi o modlitwę proszę pomóż spłacić dług. Wydaje mi się, że choć jest o jedną zwrotkę mniej, to wypowiedź wiersza jest bardziej wyrazista, przekonująca i skłaniająca do refleksji. Ale oczywiście, to co Ty myślisz w sprawie Twojego wiersza jest ważniejsze. :) Pozdrawiam! . Edytowane 4 Listopada 2020 przez duszka (wyświetl historię edycji)
joanna53 Opublikowano 4 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2020 A wiesz co, pisząc ten wiersz miałam podobne myśli, dziękuję zarówno za komentarz jak i za sugestię co do wiersza , pozdrawiam serdecznie:)
Rekomendowane odpowiedzi