Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

(bez)post scriptum

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

utknęły usta
sklejone obietnicą
od stóp do wieczora

w wyszczerbionych filiżankach
wspomnienia

cisza
zdarła drzazgami słów
połowę ciała

wyrosłam
z ciebie
jak z przyciasnych ubrań

gra pozorów

Dobry wiersz. W istocie jest klimat, wyraźnie go odczuwam. Przyczepić się można jedynie do
"wyrosłam
z ciebie
jak z przyciasnych ubrań"
Brzmi jakoś znajomo i sformułowaniatego typu już są trochę wytarte. Ja bym poszukał czegoś nowego, ale ogólnie to +++++++++++++++.

Witajcie moi drodzy !!! sorki , że dopiero teraz odpowiadam ale miałam pewne kłopoty z kompem :-(((.

MICHALE , dziękuję za wyczucie przekazanych przeze mnie myśli....owianych , tak właśnie ,melancholią.Uśmiecham się do Ciebie i do tego plusa ;-).Pozdrawiam.

PRZEMO, miło mi , że w tym co napisałam , można odnaleźć tę właśnie nutkę smutku, tą , którą mam na myśli....Nie wiem tylko , czy zwrot którego użyłam jest tak bardzo "oklepany" ale pomimo wszystkiego bardzo dziękuję za te plusy :-))) Pozdrawiam.

VERO , takie było moje przesłanie , by pokazać nieco inną stronę "medalu".Dziękuję za komentarz :-))).Pozdrawiam.

JAY JAY , dziękuję za odwiedziny , jest mi miło.Wiesz jak to jest , nie zawsze można czymś zaskoczyć , nie zawsze się to udaje , niemniej jednak cieszę się z plusika.Pozdrawiam. :-)))

IZO, cieszę się , że jesteś .Masz rację , nie zawsze musimy poddawać się przeistaczaniu swoich juz napisanych myśli...Tak właśnie będzie tym razem , uważam , że nie są to zwroty tak wielce przegadane ale zawsze słucham wszelkich rad, niekiedy bywają zbawienne .Pozdrawiam , cmok :-)))