duszka Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2020 (edytowane) zachwycić się sobą - tym odciskiem serca i dłoni Twoich dlaczego nie zedrzeć zasłony i nie dogonić życia? . . Edytowane 16 Października 2020 przez duszka (wyświetl historię edycji) 4
Gabrys Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2020 Zachwycimy się sobą i nie tylko pozdrawiam 1
duszka Opublikowano 16 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, to prawda! Dziękuję Ci i pozdrawiam :)
duszka Opublikowano 16 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2020 (edytowane) @WarszawiAnka Cieszę się z Twojego serduszka i dziękuję :) . Edytowane 16 Października 2020 przez duszka (wyświetl historię edycji) 1
jazzkółka Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli zachwycać się życiem, to - najpiękniej - wspólnie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niestety, czasami, w tej gonitwie za życiem albo zapominamy o zachwycie, albo gubimy tę dłoń, która miała odcisnąć się na zawsze... PS w końcówce czyta Misię "i /nie/ dogonić życia". Pozdrawiam serdecznie
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2020 Witam - do mnie przemówił - jestem na tak. Radosnego wieczoru życzę.
duszka Opublikowano 16 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pisząc miałam na myśli raczej zachwyt sama sobą, ropoznanie w sobie tego zachwycającego "odcisku".., co prowadzi do zdolnosci i chęci "dogonienia życia" i... tak, - też do zachwycenia się nim. :) A z Twojej propozycji poprawki też skorzystam. Dziękuję Ci i pozdrawiam. :) . To miło :) Dziekuję Ci i podobnego wieczoru życzę :)
w kropki bordo Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2020 @duszka "Dlaczego nie zachwycić się sobą"? Świetne!!! Mam tylko wątpliwość co do puenty. Nasuwa mi się skojarzenie z króliczkiem, który ucieka dopóki się go goni... może zatem nie trzeba doganiać życia, ono jest :) miłego. 1
duszka Opublikowano 16 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Króliczek :)) Tak, to skojarzenie może powstać, jeśli pominie się stan "za zasłoną", w którym nie ptrafię się sobą (i przez to tez moim życiem) zachwycić... Powiedziałbym nawet , że wtedy nie potrafię żyć - choć jestem. Dlatego po zerwaniu zasłony muszę to życie "dogonić" i dogonię :) Cieszę się, że zachwyciłaś sie zachwytem :) Dziękuję i pozdrawiam! 1
duszka Opublikowano 17 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2020 (edytowane) @Kot To "zerwania zasłony", jest kluczowe i stoi na poczatku mojego uwolnienia się do życia - bo najpierw umożliwia mi dostrzeżenie siebie jako wartości (zachwycenie się soba, pokochanie siebie), a to z kolei uzdalnia mnie to nadrobienia zycia, które było przez zasłonę zablokowane (byłam ale nie żyłam)... To tyle :) Ale masz rację, że można to połączenie przeoczyć... Poczatkowo umieściłam w tekście to "zerwanie zasłony" przed "zachwyceniem się sobą" i może jednak tak było lepiej... Zastanowie sie nad tym. :) Cieszę się, że mnie odwiedziłeś i zamysliłeś się nad tym wierszem - dziękuję i pozdrawiam! @Pan Ropuch Tobie również dziękuję - za obecność i serduszko :) Edytowane 17 Października 2020 przez duszka (wyświetl historię edycji) 1
Pan Ropuch Opublikowano 17 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2020 @duszka Zawsze z przyjemnością tu wpadam do Ciebie! Pozdrawiam Pan Ropuch 1
duszka Opublikowano 17 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się :) No to ja zaraz wpadę do Ciebie - też z przyjemnością :)
Rekomendowane odpowiedzi